Gå til sidens hovedinnhold

Kan få opp mot 200 millioner

Artikkelen er over 7 år gammel

Utfyllingen av indre havn i Moss er avgjørende for utviklingen av den nye bydelen, Sjøsiden. Den kan kommunen i neste omgang selge til Rom Eiendom for opp mot 200 mill.

Etter en lang tenkepause, er Moss Ap tilbake i sitt gamle spor når det gjelder havneutvikling. Sammen med Høyre, KrF og Venstre vil partiet sørge for et solid flertall når bystyret til mandag behandler etableringen av selskapet Sjøsiden Moss AS.

Ny bydel

Planen er at utfyllingen av indre havn og Rom Eiendom AS (NSBs eiendomsselskap) sin utvikling av området rundt jernbanestasjonen skal danne grunnlaget for den nye bydelen, Sjøsiden.

Derfor vil de fire partiene stemme for etableringen av selskapet Sjøsiden Moss AS i møtet til mandag.
Det bekrefter Aps Hanne Tollerud.

– Vi vil stemme for det nye forslaget som nå ligger på bordet. Det innebærer imidlertid at vi ikke går for noen form for opsjonsavtale på forhånd.

– Men det er riktig at planen er å utvikle indre del av Moss havn til bydel Sjøsiden sammen med Rom Eiendom. Dette selskapet eier jo dagens jernbanestasjon med området rundt og skal i tillegg utvikle det nye stasjonsområdet til et kollektivknutepunkt.

– Imidlertid foreslår vi nå altså et planprogram, som skal munne ut i en områderegulering. Her opererer vi med fire utredningsalternativer. Derfor vil jeg ikke forskuttere hva den endelige løsningen blir, avslutter Tollrud.

Ap og H fant sammen

Sammen med ordfører Tage Pettersen sto hun fram i forrige uke og erklærte at de fire partiene nå var enige om denne prosessen. Dermed har byens to store partier igjen funnet hverandre.

De to partiene som vil stemme mot utredningen og etableringen av det nye selskapet, Sjøsiden Moss AS, er Frp og Rødt.
Nestlederen i teknisk utvalg, Arild Svenson (Frp) har poengtert at han frykter at Moss kommune vil bli overkjørt av Rom Eiendom AS, som er et selskap med store økonomiske muskler.

I den nye avtalen om etableringen av Sjøsiden AS ligger det per dags dato ingen summer inne. Men i den avtalen som ble vedtatt med et nødskrik i havnestyret for sommeren, så ble en sum på 180 millioner nevnt. Salgssummen vil avhenge av hvor store utbyggingsrammer det legges opp til i reguleringen.