Kjøpepress

- Det er så mye kjøpepress når det er karneval, foreldrene går ut og bruker mange hundrelapper på kostymer og tilbehør, sier barnehagens fagansvarlig Cecilie Solbakken.

- Vi ville gjøre karnevaltiden mer samlende. Barna er med hele veien, vi har forberedt denne dagen siden januar med verksted flere ganger i uka hvor barna får være med på å lage kulisser og kostymer.

Spisesalen i barnehagen er gjort om til Kardemommeby, som er årets tema. De ansatte i barnehagen har tegnet opp kulissene, som femåringene, eller skolegruppa, har fått male ferdig. Foreldrene har samlet melkekartonger, som trikken så er bygd opp av.

Bruker det de har

- Vi bruker det vi har! fortsetter Solbakken.

- Det har jo blitt mer og mer kardemommeby her, sier syrer Thea Gustavsen. Kulissene har kommet opp litt etter litt ettersom vi har blitt ferdig med dem. - Barna har gledet seg veldig mens vi har bygget opp til festen.

Allsang og boller

For fest har det blitt! Skolegruppa har øvd inn en liten forestilling som de andre barna får se på.

Femåringene synger sammen, og dramatiserer historien litt her og der. De andre barna følger nøye med på forestilligen, før alle sammen går over til å kjøpe boller hos bakeren i rommet ved siden av.

De mindre barna har også hatt over en måned med Kardemommeby. Med utgangspunkt i boken har de ansatte hatt små forestillinger for dem, og det har blitt lest høyt for dem fra boken.

Se bildegalleri her