Gå til sidens hovedinnhold

Kias og Tempo fikk Mossianaprisen

Artikkelen er over 11 år gammel

Krapfoss Industrier AS (KIAS) og Tempo Moss IF var stolte og takknemlige mottakere av årets Mossianapris.

– Vi er utrolig stolte. Dette er en stor ære og akkurat nå føles det litt uvirkelig, sa daglig leder Tor-Arne Syvertsen til Moss Avis etter prisutdelingen i Kirkeparken klokken 12.
– Ja, det var det jeg også sa da vi kjørte ned hit for å motta prisen. Det føles helt uvirkelig, smilte leder Odd-Rune Karlsen i Tempo Moss IF.
Prisvinnerne delte prisen på 50.000 kroner og gikk sammen med juryen og ordføreren til Chrystiegården for å feire seieren med en bedre lunsj.
Hele 46 kandidater var foreslått til å få årets Mossianapris, den 27. i rekken, og det var en attføringsbedrift og et handikapidrettsidrettslag som ble hedret.
 
Juryen, som besto av Pål Enghaug, Ivar Listerud, Carsten Vogt, Rina Oppegaard og Eldbjørg Bache-Mathiesen, begrunnet tildelingene slik:

Krapfoss Industrier AS, KIAS,  får prisen for sitt over 50-årige virke for å gi mennesker muligheten til å finne tilbake til, eller få en ny og meningsfull hverdag. KIAS er landets eldste attføringsbedrift og i årenes løp er det svært mange som har vært innom bedriften i kortere eller lengre tid. Gjennom dagens slagord: ”Vi er veiviseren i din søken etter løsninger”, jobber bedriften målrettet og viser hvert år nye eksempler på at den lever opp til nettopp dette,  ved å skape stadig nye utviklingsarenaer for bedriftens ansatte. Hvert år formidles om lag 75 prosent av attføringssøkerne til det ordinære arbeidsmarked.
Bedriftens arbeid fanger opp og utvikler både voksne og ungdom. I flere år har KIAS samarbeidet med videregående skoler i Moss for å hjelpe ungdom som står i fare for å falle ut av skolen.  Bedriften har i disse årene vært en viktig bidragsyter for å bygge bro mellom skole og arbeidsliv.

Det er juryens overbevisning at Krapfoss Industrier AS gjennom sitt arbeid har bidratt til å styrke byens prestisje utad og øke bevisstheten om at Moss er et godt og attraktivt sted å bo for alle byens innbyggere. 
 
Les også: Rekordmange kandidater til Mossianaprisen
 
Tempo Moss I.F får prisen for sitt mangeårige entusiastiske og inspirerende arbeid for handikapidretten og integrering av handikappede i Moss og omegn. Siden stiftelsen av foreningen i 1994 har styre og medlemmer gjort en utrettelige innsats for å gi mennesker med et handikap et rikere sosialt liv og en aktiv og meningsfull fritid. Med sin vekt på å skape et trygt og sosialt inkluderende miljø er klubben med på å løfte medlemmenes selvtillit og sosiale involvering.

Tempo Moss I.F er gjennom sitt arbeid med på å bryte både isolasjon, mobbing og trakassering hos mange unge, unge som i mange tilfeller allerede befinner seg i en utfordrende livssituasjon. Holdningen i klubben preges av at enhver ungdom, eller barn, klubben greier å gi en ny start er en suksesshistorie.  

Fra klubben ble stiftet i 1994 og frem til i dag har den bygd seg opp til å bli landets største idrettslag for handikapede. Klubben har også gjennomført store arrangementer i Moss hvor over fem hundre utøvere fra hele Østlandet har deltatt.  

Det er juryens overbevisning at Tempo Moss I.F gjennom sitt arbeid har bidratt til å styrke byens prestisje utad og øke bevisstheten om at Moss er et godt og attraktivt sted å bo for alle byens innbyggere. 

Og her ser du en liste over tidligere vinnere.

Les mer i mandagens Moss Avis

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.