Kjell Kåsin angrer ikke på utspill

Høyres Kjell Kåsin og Gretha Kant i dyp samtale i bystyret i går. Han forlanger en grundig utredning for å si ja til parlamentarisme. Da holder det ikke med et bestillingsverk.

Høyres Kjell Kåsin og Gretha Kant i dyp samtale i bystyret i går. Han forlanger en grundig utredning for å si ja til parlamentarisme. Da holder det ikke med et bestillingsverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg angrer ikke på mitt krav om en grundig parlamentarismeutredning, sier Høyres Kjell Kåsin. Partikollega Tage Pettersen har sagt det stikk motsatte.

DEL

Dermed har to svært sentrale skikkelser i Moss Høyre fremholdt to vidt forskjellige meninger i den omstridte saken rundt innføring av parlamentarisme.

Del på Facebook

For tidligere har påtroppende ordfører og byrådsleder, Tage Pettersen, vært klokkeklar på at det skal innføres parlamentarisme i Moss fra 1. august neste år. Den mye omtalte utredningen skulle fortelle hvordan dette skal gjøres. Det var altså ikke snakk om en utredning for eller mot parlamentarisme – i hvert fall ikke for noen dager siden.

LES OGSÅ: - PARLAMENTARISME ER IKKE "SPIKRET"

Men siden har enda flere artikler og leserinnlegg i Moss Avis gjort prosessen rundt denne inneføringen enda mer betent. Og Kåsin medgir at han har merket seg denne kritikken.

– Jeg skjønner godt ytringene til flere av dem som har meldt seg på i debatten. Mitt innlegg var et bidrag til åpenhet og informasjon rundt utredningen om parlamentarisme, sier Kjell Kåsin.

Utredning

– Men du sier jo at utredningen skal være avgjørende for innføringen av parlamentarisme. Da må jo du og Tage Pettersen være helt på kollisjonskurs?
– Det må du nesten spørre Tage om. Jeg oppfatter det som at Høyres nye bystyregruppe vil ha en skikkelig utredning på bordet før de tar sin beslutning om denne nye styringsformen.

– Betyr dette at dere har votert om dette i gruppen?
– Nei, dette er mitt inntrykk etter samtaler.

– Skjønner du at dette kan gi et forvirrende inntrykk av hva Høyre egentlig mener?
– Ja, derfor er det så viktig med informasjon.

– Hvordan har reaksjonene etter utspillet vært?
– Jeg har utelukkende fått positive tilbakemeldinger. Derfor angrer jeg ikke på dette innlegget. Tvert imot, nå i ettertid seg jeg at jeg burde gått ut med dette tidligere, sier Høyres Kjell Kåsin. Han kan være en aktuell kandidat som ordfører når Tage Pettersen blir byrådsleder.

For øvrig bekreftet Venstres Sindre Westerlund Mork Kjell Kåsins synspunkter i bystyret i går kveld.
– Jeg mener også at en utredning må på bordet først, understreket Mork.

Del på Facebook

Artikkeltags