Kjell Kåsin: – Parlamentarisme er ikke «spikret»

Kjell Kåsin varsler at Moss Høyre vil stille krav til kompetanse, organisering og økonomi. – Det kan ikke utelukkes at utredningen vil ende med at parlamentarisme vrakes, og at formannskapsmodellen videreføres, sier han.

Kjell Kåsin varsler at Moss Høyre vil stille krav til kompetanse, organisering og økonomi. – Det kan ikke utelukkes at utredningen vil ende med at parlamentarisme vrakes, og at formannskapsmodellen videreføres, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Utredningen av parlamentarisme som styringsform i Moss kan ende med at ordningen vrakes og dagens modell videreføres.

DEL

Det er Høyres Kjell Kåsin som mener dette – veteranen som har vært nevnt som kandidat til ordførervervet når eller hvis partifelle og påtroppende ordfører Tage Pettersen blir leder av byrådet neste sommer.

Krav

I et leserinnlegg i Moss Avis formulerer Kåsin seg slik:

I verste fall kan det altså ende med at vi vraker parlamentarisme

«Det skal ikke være noen tvil om at Høyre vil stille krav om kompetanse, til organisering og til kostnader rundt opprettelse av et byråd.
Derfor kan man heller ikke utelukke en konklusjon som vil anbefale en videreføring av dagens formannskapsmodell – altså ingen endring».

Del på Facebook

Dette er første gang noen sentrale i Moss Høyre åpent tilkjennegir at parlamentarisme ikke er «spikret», og at man allerede sitter med fasiten – slik inntrykket har festet seg.

– Det er iallfall ingen som har vært så tydelige som jeg er nå, sier Kåsin.

Avgjørende

– Det er den nye bystyregruppas holdning at vi skal ha en grundig utredning. Her må det legges avgjørende vekt på de tre forholdene som er nevnt ovenfor. «I verste fall» kan det altså ende med at vi vraker parlamentarisme og fortsetter som før med formannskapsmodell, sier Kåsin.

– Og denne utredningen skal ikke være noen plankekjøring. Den skal være realistisk, ikke minst med tanke på økonomi og organisering, legger han til.

Skal lytte

– Er Høyre beredt til å bryte med Frp og Venstre dersom utredningen skulle vise at parlamentarisme ikke er noen farbar vei for en kommune på Moss’ størrelse?

– Det er selvsagt altfor tidlig å forskuttere noe slikt. Men vi skal lytte til de innvendingene som er kommet fra blant andre Erling Lae, tidligere mangeårig byrådsleder i Oslo, sier Kåsin, som minner om at parlamentarisme blir et sentralt tema på medlemsmøtet i Moss Høyre i neste uke.

– Forstår du de mange som mener at utredningen burde ha kommet først og «svaret» etterpå?
– Det har jeg forståelse for. Det er også derfor jeg sier at ingen ting er hundre prosent sikkert i denne saken.

Artikkeltags