Kjørte på vannrør - utløste sprinkleranlegg i hotellet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En hotellgjest kjørte kjørte på et vannrør i parkeringshuset til Quality Spa & Resort Son. Tusentalls liter vann rant ut. Klikk på hovedbildet for å se video fra hotellet.

DEL

Cirka klokken 09:30 kjørte en kvinnelig hotellgjest på hovedrøret til sprinkleranlegget til Son Spa i Akershus.

Dette førte videre til at sprinkleranlegget ble utløst på deler av hotellet. Først og fremst er det garasjeanlegget som har fått det meste av vannet. 

– Jeg anslår at sprinkleranlegget sto på i mellom 15 og 20 minutter og dermed et tusentalls liter vann, sier Lars Öberg, administrerende direktør ved Quality Spa & Resort Son til Moss Avis.

Vann på hotellrom

Øberg forteller at fem eller seks hotellrom nå blir stengt som følge av vannskadene, men presiserer at hotellet ikke er stengt.

– Mesteparten av vannet kom i garasjeanlegget, men også korridoren i tredje etasje ble fylt med vann. Som følge av dette renner det vann inn på noen av hotellrommene og vi antar at vi må stenge opptil seks rom, sier han.

Treningsrommet på Spahotellet har også fått store vannskader. 

Brannvesenet og pumpebiler har vært på stedet hele formiddagen og klokken 12:05 forteller alarmsentralen at de fortsatt er på stedet. 

– Vi er der med pumpemateriell, avfukter og prøver å få opp så mye vann som mulig frem til skadesaneringsfirmaet tar over, sier vaktansvarlig ved Alarmsentral Brann Øst.

– Dette er en kjedelig ulykke, men jeg er glad at ingen ble skadet. Slik kan skje, sier Øberg, som roser de ansatte for hvordan de reagerte da anlegget ble utløst.

– De skal ha all ros, for arbeidet som ble gjort da dette skjedde gjorde at vi klarte å minimere skadene, sier Öberg.

Artikkeltags