Gå til sidens hovedinnhold

Klarsynt: - I dette området kan Håkon Andersen ligge

Artikkelen er over 8 år gammel

Mannen som vant "Jakten på den 6. sans" på TV Norge i 2011 hjelper til for å finne savnede Håkon Andersen.

Det nærmer seg fire måneder siden noen har sett Rygge-mannen Håkon Andersen. 11. desember forsvant han fra en hytte i Budalsvika i Aremark, i over 20 minusgrader og snøvær.

Siden har politiet, redningshunder, familie, kjente og ukjente lett etter 38-åringen i området hvor han forsvant.

Også kort tid etter forsvinningen fikk familien tilbud om hjelp fra klarsynte. Frivillige søkte i områdene som ble merket av som interessante, uten at dette førte til funn.

Denne uken kontaktet Richard Andersen, broren til Håkon Andersen, Michael Winger, mannen som i 2011 vant "Jakten på den 6. sans" som gikk på TV Norge. Sammen med fotograf Peter Ocskay tok de lørdag formiddag turen ut til Budalsvika og Råbocken i Sverige.

- Michael ønsker å hjelpe oss i søket etter Håkon, noe vi setter stor pris på. På påskeaften kom han helt fra Jessheim for å ta en tur i området, forteller Richard Andersen.

- Vi gikk først rundt i området der bilen til Håkon ble funnet, på svensk side, før vi tok stien inn til Budalsvika. Her fikk han frem ting som ble grundig fortalt, fortsetter Andersen.

Ifølge ham skal Winge ha "sett" i hvilken retning broren hans har gått dagen han forsvant. På vei tilbake fra hytta i Budalsvika skal han også ha vist ham i hvilket område Håkon Andersen kan ligge. 

Dette blir i dag, 1. påskedag, grundig undersøkt av flere frivillige som har tatt turen ut til området.

- Det skal bli spennende å utforske dette området. Alt vi ønsker er å finne ham, sier Richard Andersen.

Bakgrunn: Håkon Oscar Andersen (37) er savnet

Les også: – Vi får ikke fred før vi finner Håkon

Ny nettside

I snart fire måneder har familie, venner og ukjente dratt opp til Aremark og Råbocken i Sverige for å lete etter 38-åringen. Det er gjort flere funn i området, men flere av tingene har vist seg å ikke tilhøre Andersen. Å ikke vite hvor sønnen og broren er, har tært på familien.

Selv om politiet har sluttet å etterforske saken, har ikke de frivillige gitt seg og flere ganger i uken reiser personer ut for å lete etter Rygge-mannen.

Hittil har man brukt denne Facebook-gruppen for å organisere søk og legge ut informasjon. Denne uken ble en ny nettside publisert, hvor man organiserer dette på en enklere måte.

- Så fort snøen går kommer vi til å organisere manngard i området, for å få finkjemmet skogen og kunne utelukke at han ligger der uten at vi hittil har sett ham på grunn av snøen. Men det er forsatt snø på enkelte steder i området, slik at vi venter til alt er helt bart, sier Richard Andersen.

Les også: Forsvinningssaken: Har fått svar på DNA-prøve

Les også: - Kan ikke gi opp å finne broren min

Les også: Broren: - Jeg tror ikke at han lever