Kommuneansatte i Moss fikk beskjed om å besinne seg

Anita Lindseth hadde sin fulle hyre med å lose datteren gjennom gravearbeidene på Osloveien og kritiserte kommunen. Tilbake fikk hun beskjed om hun var vanskelig.

Anita Lindseth hadde sin fulle hyre med å lose datteren gjennom gravearbeidene på Osloveien og kritiserte kommunen. Tilbake fikk hun beskjed om hun var vanskelig. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Familien som klagde på kommunens gravearbeider i Osloveien fikk høre at de var vanskelig å ha med å gjøre. Nå tar rådmannen i Moss selvkritikk.

DEL

Gravearbeidene i Osloveien som nesten stengte familiens hus inne, fikk behørig omtale i Moss Avis. Dette fikk det igjen til å renne over for overingeniør Per Halvorsen i kommunen som kommenterte familiens kritikk med at “her har det bare vært kjeft å få” og at familien ikke hadde vært enkle å samarbeide med

I forrige uke var det byingeniør Thore Aas som hadde fått nok. Han langet ut mot EuroPark etter at selskapet hadde bøtelagt kommunens varaordfører for å ha parkert på den reserverte parkeringsplassen til ordføreren.

Tar selvkritikk

Facebooksiden til Moss Avis tok Høyres Tage Pettersen bladet fra munnen og ga uttrykk for at han var lei av at kommunalt ansatte til stadighet kjeftet ut folk i avisen.
 

Del på Facebook
 
Også Frps Erlend Wiborg har vært på banen og i en svarmail til ham skriver rådmann Inger-Johanne Fjeldbraaten at kommunen nå tar selvkritikk for det som er skjedd.
I e-posten viser hun til at kommunalsjef Jens Terkelsen har hatt møte med de to aktuelle herrene Aas og Halvorsen.

– Vi ser at våre uttalelser om at familien ikke har vært enkel å snakke med, og at EuroPark og deres omdømme, ikke er slik som kommunens tjenestemenn skal gi uttrykk for. Vi skal forholde oss til fakta og gi uttalelser knyttet til det. Vi tar selvkritikk på dette og vil bli flinkere til å be om gjennomlesing av intervju før det settes på trykk. Personlige følelser og negative karakteristikker skal vi unngå, skriver Fjeldbraaten i e-posten.

Ikke munnkurv

Overfor Moss Avis sier hun at dette ikke betyr at de ansatte har fått munnkurv, bare at kommunens ansatte skal være litt mer varsomme med hvordan de ordlegger seg.
– Får den aktuelle familien noen unnskyldning?
– Denne saken er vi nå ferdig med fra vår side, sier Inger-Johanne Fjeldbraaten.

Både Erlend Wiborg og Tage Pettersen er fornøyd med at rådmannen nå tar selvkritikk.

– Vi kan jo ikke ha det slik at kommunalt ansatte lekker fra personlig samtaler de har hatt med kommunens innbyggere slik tilfellet var med familien på Osloveien, sier Wiborg som også reagerer på EuroPark-uttalelsene, men legger til at de kan tåle mer som et stort selskap.

– Men kommunen bør beklage og si unnskyld, sier Wiborg.
En unnskyldning synes også Tage Pettersen er på sin plass.
Ut over dette får disse sakene neppe noe politisk etterspill. Ingen vil gi kommuneansatte munnkurv.

Del på Facebook
 

Artikkeltags