Kommunen nominerer Tjukkasgjengen til Frivillighetspris

Moss kommune foreslår Tjukkasgjengen og Jan Ellefsen som kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen 2012.

Moss kommune foreslår Tjukkasgjengen og Jan Ellefsen som kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen 2012. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Moss kommune foreslår Tjukkasgjengen og Jan Ellefsen som kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen 2012.

DEL

- Vi hadde en seks, syv gode kandidater, men fant til slutt ut at vi ville nominere Tjukkasgjengen som Moss’ bidrag i år.

De har jo allerede markert seg både nasjonalt og internasjonalt, og bør være en sterk kandidat til å motta Frivillighetsprisen i år, mener mosseordfører Tage Pettersen.

Han har selv vært ute og gått med gjengen fra Moss, og er full av lovord om det grunnleggeren Jan Ellefsen og de andre i Tjukkasgjengen har fått til. 

Her kan du følge Tjukkasgjengens blogg

Folkehelse

Jan Ellefsen er "tjukkasgeneralen" og som satte i gang et lokalt initiativ i Moss. Dette har blitt en folkebevegelse som har spredt seg til hele Norge og ut i Europa. Det er et strålende folkehelsetiltak, som er gratis og for alle. Og ikke minst som er sosialt og gøy, skriver Moss kommune på sine nettsider.

I stauttene for Frivillighetsprisen heter det at prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og for samfunnet. Noe Pettersen mener passer perfekt på Tjukkasgjengen fra Moss.

- Med kommunen i ryggen burde de jo stille ekstra sterkt, tror Tage Pettersen.

LES OGSÅ: Helseministeren skrøt av Tjukkasgjengen

Fylkesvinnere

Det skal kåres en fylkesvinner i hvert fylke, deretter vil en nasjonal jury plukke ut fem mellomrundekandidater som presenteres på TV2. Her ligger det altså en ypperlig mulighet til å profilere kommunen og dens ildsjeler på tv. Seerne vil i løpet av november kunne stemme fram tre finalister som får ytterligere presentasjon på tv, og til slutt kåres en vinner 3. desember.

I fjor var det Norsk Folkehjelp Hadeland som vant prisen for sin innsats på Utøya 22. juli 2011.

Artikkeltags