Gå til sidens hovedinnhold

Konfirmanter fikk gode råd på Parkteatret

Artikkelen er over 9 år gammel

150 ungdommer konfirmerte seg humanistisk på Parkteatret lørdag.

- Husk å ta programmet med venstre hånd og hils med høyre, er siste instruks til de humanistiske konfirmantene før de går inn i et fullsatt Parkteater for å bli konfirmert på lørdag, i en flott og høytidelig seremoni.

Visste ikke alt

Ordfører Tage Pettersen hilste konfirmantene, og instruktør og skuespiller Linn Olsen holdt tale. Ordføreren rådet ungdommene til å lytte til seg selv og våge å bryte ut av flokken. Linn Olsen sa blant annet:
– Da jeg var konfirmant, trodde jeg at jeg visste alt, men der gikk jeg på en smell. Men i dag er jeg egentlig glad for at jeg ikke visste alt. Da hadde det vært kjedelig nå.
Men en ting lærte jeg, at vennskap er noe av det fineste man kan oppleve, og verdt mer enn all verdens penger. Den nye iPaden er ikke så god til å tørke tårer, sa hun. 
 

Musikalsk

Det var musikalske innslag ved Åse Line Kure, Maiken Schau, Håkon Paulsberg, Stig Adolfsen og Lars Jegleim. Åse Line Kure framførte blant annet Inger Hagerups dikt «Vær utålmodig, menneske» og Eriks Byes sang «Vår beste dag».
- Humanistisk konfirmasjon handler om menneskerettigheter, humanisme, å ta stilling til store spørsmål. Å tenke selv, sa koordinator Mari Funk.