Kransen står sterkt

Mellom Kransen og området mot Nyquistbyen og havna mener flertallet at Jernbaneverket kan være villige til å se på en ny stasjon.

Mellom Kransen og området mot Nyquistbyen og havna mener flertallet at Jernbaneverket kan være villige til å se på en ny stasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Høyres ordfører og gruppeleder avviser at kommunen har avtalt med Rom Eiendom AS at en ny togstasjon skal ligge ved havna.

DEL

Det var den 6. september i fjor høst at Moss kommune inngikk en samarbeidsavtale med Moss havn og Rom Eiendom om utvikling av prosjekt Sjøsiden i havneområdet i Moss.

Her heter det blant annet prosjektet innebærer en utvikling av en ny bydel med nytt kollektivknutepunkt rundt en ny togstasjon .

– Og betyr denne avtalen at politikerne i realiteten er bundet til masten og må gå for en ny stasjon ved havna, gruppleder Kjellaug Nakkim (H).

LES OGSÅ: Sier nei til sentrum

Tilfredsstiller krav

– Jeg oppfatter ikke denne avtalen slik. Derfor jobber også Høyre for å trekke stasjonen nærmere sentrum. Men vi vil ikke risikere at den videre planleggingen av jernbanen forsinkes nå. Det er bakgrunnen for at vi vurderer Kransen området som plassering for en ny stasjon. Da tilfredsstiller vi også Jernbaneverkets krav om at en stasjon må ligge i dagen. Med Frp og Rødts forslag om en stasjon i bakken ved Basarbygningen, så kan vi risikere å stille bakerst i køen igjen, sier Nakkim.

– Hva med kommunens kjøp av eiendommer i Nyquistbyen. Er dettte et motiv for å legge en togstasjon i umiddelbar nærhet?

– Det har ikke være fremme i debatten i det hele tatt. Vi prøver rett og slett å finne en best mulig lokalisering, påpeker Kjellaug Nakkim, som får støtte av partifelle og ordfører Tage Pettersen.

- Var aldri et tema

Heller ikke Venstres Sindre Westerlund Mork mener at intensjonsavtalen om Sjøsiden binder kommunen til å plassere stasjonen ved havna.

– Dette var aldri et tema da vi drøftet denne avtalen, sier han.

Direktør for strategi og samfunnskontakt i Rom Eiendom AS, Signe Horn, fremholder at selskapet er opptatt av at de folkevalgte i Moss finner frem til det de mener er den beste løsningen for byen.

– Deretter kan vi gå i en dialog med kommunen og Jernbaneverket. Vi er opptatt av å finne gode løsninger, understreker hun og holder døra på gløtt.

Artikkeltags