Krever forklaring på hemmelighold av eiendomsskjøp

Erlend Wiborg (Frp) liker ikke at Moss kommune unntok fra offentlighet det store kjøpet av boliger til over 50 millioner kroner.

Erlend Wiborg (Frp) liker ikke at Moss kommune unntok fra offentlighet det store kjøpet av boliger til over 50 millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frps frontfigur hevder at kommunens største eiendomsskjøp til over 50 millioner ikke kan unntas offentlighet av rene bekvemmelighetshensyn.

DEL

Erlend Wiborg forklarer at han satte kaffen i halsen da han leste Moss Avis på morgenkvisten i går.
Det var omtalen av kommunens kjøp av boligkomplekset Kanaltunet og uttalelsene fra eiendomssjefen om hvorfor saken ble unntatt offentlighet, som fikk Wiborg til å reagere.

Del på Facebook

Han sitter forøvrig også i styret i Moss kommunale eiendomsselskap KF og var med på behandlingen der og senere bak lukkede dører i bystyret.

– Da saken ble behandlet i styret i eiendomsselskapet, så opplyste daglig leder, Olav Dalåsen, om at saken var unntatt offentlighet av hensyn til kommunens forretningsinteresser.

Det samme oppfattet jeg som begrunnelsen for at saken gikk for lukkede dører i bystyret.
– Derfor reagerte jeg da jeg leste avisen, hvor Dalåsen oppgir hensynet til selgeren som grunnlag for å unnta saken for offentlighet.


– Men det går jo ikke an. Dette er i strid med unntaks bestemmelsene i offentlighetsloven. Dette blir jo å unndra saken for offentligheten av rene bekvemmelighetshensyn og slik kan vi ikke ha det.

Til bunns

– Her må man følge lover og regler. Derfor har jeg allerede bedt om å få oversendt alle sakspapirene for å komme til bunns i denne affæren, sier en oppbrakt Erlend Wiborg.

– Jeg burde vært mer presis i min uttalelse til avisen i går, sier Olav Dalåsen.
– For selv om dette var en ønske fra selger, så var jo også kommunen interessert i behandlingen bak lukkede dører, presiserer han.


Høyres gruppeleder, Tage Pettersen, var opptatt av kommunens interesser i denne handelen.
– Fra kommunens side kan jo en slik sak bare unntas offentligheten ved henvisning til kommunens egen forretningsdrift.


– Men kommunen kan jo ikke vise alle kortene i en slik forhandlingssituasjon. Det kunne fort bli veldig dyrt for skattebetalerne.
– Hvis vi i denne konkrete saken hadde fått en bevilgning på 60 millioner i et åpent møte, skal du ikke se bort i fra at det hadde blitt prisen, sier han.

Aps gruppfører, Tomas Colin Archer, synes eiendomsskjøpet av Kanaltunet til 50,6 millioner ble gjennomført på en helt grei måte.


.

Artikkeltags