Krisesenteret i Moss IKS får halvert støtten med ny ordning

 Krisesenteret i Moss og daglig leder Unni Kiil frykter at kuttet i tilskudd til driften neste år vil gi befolkningen et dårligere tilbud enn det den nye Krisesenterloven legger opp til. Tage Pettersen (H) (t.h.), som er leder av representantskapet til Krisesenteret, mener at utregningen viser katastrofale tall for Krisesenterets del.

Krisesenteret i Moss og daglig leder Unni Kiil frykter at kuttet i tilskudd til driften neste år vil gi befolkningen et dårligere tilbud enn det den nye Krisesenterloven legger opp til. Tage Pettersen (H) (t.h.), som er leder av representantskapet til Krisesenteret, mener at utregningen viser katastrofale tall for Krisesenterets del. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Daglig leder Unni Kiil på Krisesenteret i Moss IKS frykter at de må nedbemanne etter at det ble klart at de får 4 mill.kr. mindre i støtte neste år.

DEL

I forbindelse med den nye Krisesenterloven, som trådte i kraft i år, skulle de øremerkede midlene til krisesentrene bli innlemmet i kommunenes rammetilskudd fra 1. januar 2011.

Nedskjæringer

Utregninger viser imidlertid at overgangen til en slik rammefinansiering innebærer at kommunene i Østfold får 10,7 millioner mindre av statstilskuddet til drift av de fem krisesentrene i fylket til neste år. Flere kommuner har derfor gitt varsel om nedskjæringer på budsjettene.

Rasering

For Krisesenteret i Moss blir reduksjonen i tilskudd på fire millioner kroner. Krisesentrene i Østfold holdt en samlet pressekonferanse i Moss i formiddag der de snakket om hva de nå er nødt til å gjøre for å få regjeringen til å forstå hvor galt dette er.
– Med den fordelingsmodellen som brukes kommer vi i Østfold mye dårligere ut enn for eksempel Vestfold og Drammen, sier Kiil. Dette skyldes at Drammen og Vestfold har henholdsvis et krisesenter hver, mens da Østfold har fem.
– Dette er en rasering av gode tilbud, sa daglig leder Kari Mette Fjeld ved Krisesenteret i Indre Østfold.

Halvering

Tage Pettersen, som leder Krisesenteret i Moss sitt representantskap, mener at dette er en katastrofe for krisesenteret i Moss.
– Dette er en halvering av tilskuddet. Det kan måtte bli aktuelt å se på om man nå må kutte ut døgnbemanningen. Da kan det ikke kalles krisesenter mer, sier han.
Også ledere ved de andre krisesentrene i Østfold varsler dårligere tilbud og nedbemanning om dette tallet blir stående.

Artikkeltags