Den 20. juli ble hunden Lucas funnet avlivet i Vansjø ved Krapfossbrua.

Hunden var bundet fast til en betongblokk. Foreløpig er det ikke klart om den døde av drukning eller andre årsaker.

Per nå, snart tre uker senere, har det fortsatt ikke kommet noen siktelse i saken.

Saken blir fortsatt etterforsket. Det gjenstår en del vitneavhør, forteller Morten Lundén, politiadvokat ved avdelingen for miljøkriminalitet. Han legger til at det for tiden er en del ferieavvikling i politiet, samt et stort antall andre saker som det også jobbes med.

LES OGSÅ: – Har flere navn på blokka

En person tilsto å ha tatt livet av hunden kort tid etter at den ble funnet. Dette er samme person som har status som mistenkt. Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags tilknytning vedkommende har til hunden.

– Ingen andre er mistenkte i saken, sier Lundén.

LES OGSÅ: – Håper rettssystemet gjør jobben sin

Vil styrke kunnskapen om dyrevelferd

Hundedrapet i Moss har, sammen med en del andre dyresaker denne sommeren, skapt mye engasjement, spesielt i sosiale medier.

På bakgrunn av dette kommenterte nylig Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, at de ønsker å bli flinkere til å håndtere slike saker.

– Mattilsynet og politiet er enige om at miljøkoordinatorene skal fungere som kontaktpersoner for Mattilsynet. Politiet har miljøkoordinatorer i hvert politidistrikt, og Mattilsynet vil dermed få egne kontaktpersoner i politiet på lokalt plan. Dette samarbeidet skal styrkes. Mattilsynet håper dette vil bety mye for håndteringen av alvorlige dyrevernssaker og oppfylle de ønskene Mattilsynet har om et dyrepoliti. Dette er en ordning vi har tro på. Vi ønsker ikke en politietat som skal overta tilsynsmyndigheten, skriver han.

Les hele innlegget her.