Kutter i e-skatten i Moss

Det borgelige flertallet i Moss la i går frem sitt budsjettforslag. Fra venstre: Tage Pettersen, Kjellaug Nakkim, Erlend Wiborg og Sindre W. Mork

Det borgelige flertallet i Moss la i går frem sitt budsjettforslag. Fra venstre: Tage Pettersen, Kjellaug Nakkim, Erlend Wiborg og Sindre W. Mork Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det borgerlige flertallet i Moss kutter i eiendomsskatten med 0,2 promille. Men byens kulturliv for voksne får ikke mange kronene fra H, Frp, V og KrF.

DEL

Det ble klart da den borgerlige alliansen innkalte til pressekonferanse i går ettermiddag for å fortelle mossingene om budsjettet de fire partiene har snekret sammen.

Del på Facebook

Og de gjør som de lovet med å kutte i eiendomsskatten, som reduseres fra ca. 90 millioner i 2011 til 86 millioner i 2012.

– Vi reduserer eiendomsskatten med to promille for mossingene neste år, forklarte Kjellaug Nakkim (H). – Det betyr at vi reduserer disse inntektene med fire millioner.

Nye Bellevue

– Videre har vi lagt inn penger til å gå videre med prosjektet Nye Bellevue fra 2013. I tillegg øker vi posten for veivedlikehold med fem hundre tusen i forhold til rådmannens budsjettforslag.

Dessuten har vi satt av 350.000 kroner til en utredning om parlamentarisme. Ellers vil vi konkurranseutsette det nye bo- og servicesenteret i Skoggaten, som skal stå ferdig neste år, påpekte hun.

– Fra Frps side er vi glade for reduksjonen i eiendomsskatten. Den skal settes ned hvert år fremover. Dette er et valgløfte vi er opptatt av å holde, presiserte varaordfører Erlend Wiborg.

– Videre kutter vi i støtten til kultur for voksne. I stedet vil vi prioritere barn og unge, slik vi har sagt hele tiden, påpekte han.

– I den forbindelse vil jeg gjerne påpeke at vi nå har lagt inn 400.000 kroner i støtte til fritidsklubbene og 500.000 kroner i aktivitetsstøtte, fremholdt Venstres Sindre Westerlund-Mork.

Prioriterer skolen

– Vi øker også disposisjonsfondet til SOK-utvalget, slik at lag, foreninger og kulturaktører kan søke om støtte.  Videre prioriterer vi skolen med læremidler og IKT, understreket Mork.
KrFs Halvard Sand poengterte at kommunens frivillighetsplan nå skal rulleres. – For øvrig er vi fornøyde med at kommunens rusomsorg nå skal legges ut på anbud.

Dessuten fortsetter vi satsingen på Home Start-ordningen som har vært en flaggsak for KrF. Avslutningsvis er vi glade for satsingen på barn og unge i kulturbudsjettet, understreket Halvard Sand.

Artikkeltags