Gå til sidens hovedinnhold

La ned grunnstein for nytt skolebygg

Artikkelen er over 9 år gammel

Med en grunnstein formet som 12 femkanter ble det markert at videregående-elevene på Steinerskolen i Moss skal få sitt eget bygg.

Et kvart århundre er gått siden Steinerskolen flyttet inn i nye bygninger i Veverbakken 40 på Kambo. Da er det kanskje på høy tid at de eldste, elevene på videregående trinn, får «noe for seg selv» – etter å ha hatt tilhold i underetasjen i bygningen du ser på bildene.

Spesialtilpasset

Den første skoledagen i 2012 tok gravemaskinene de første jafsene på tomta til det som skal bli et bygg som er spesialtilpasset brukergruppa og skolens fagkrets og pedagogikk. Og i går var det høytidelig nedleggelse av grunnsteinen.

Et par hundre personer – elever og lærere, foreldre, varaordfører Erlend Wiborg (Frp), utdanningsdirektør Dag Løken og andre innbudte – tok hverandres hender, dannet en stor ring rundt byggeplassen i snøværet og ropte «Bygg reis deg!».

Kobber

Grunnsteinen i dette tilfellet er neppe som grunnsteiner flest. Det handler om en pentagon dodekaeder (= tolv femkanter) i kobber! Den ble fylt blant annet med ruller av papir med navnetrekket til de elever og lærere og andre som har et forhold til Steinerskolen i dag – samt små gaver fra hvert klassetrinn, fra barnehagen til tredje på videregående.

Og et sammenrullet eksemplar av Moss Avis anno 9. januar! Grunnsteinen vil for øvrig bli liggende synlig under en glassplate i gulvet ved inngangen til nybygget.