Lærere bør være opptatt av kommunikasjon

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Moss Avis skrev i dag om facebook-bruk blant foreldre og lærere ved Refsnes skole, og hvordan de nå ikke lenger får lov til å akseptere venneforespørsler fra foreldre. Tage Pettersen mener dette er en storm i et vannglass.

DEL

- Jeg regner med at de fleste har stor forståelse for at ikke alle lærere ønsker å brette ut sitt privatliv til foreldre og andre. Men når du har valgt å melde deg inn i et sosialt medie på nettet, får du ta den belastningen det er å avslå eventuelle venneforespørsler, sier Tage Pettersen til moss-avis.no

Pettersen forstår dilemmaet lærerne havner i når foreldre til deres elever legger de til på facebook. Allikevel håper han at dette ikke spiller inn på kommunikasjonen mellom lærer og foreldre.

- Jeg håper lærere generelt er opptatt av kommunikasjon med hjemmet. Nå som kalenderen viser 2010 finnes det flere måter å kommunisere på, så får hver enkelt skole eller klasse finne den måten de mener er best.

En privatsak

Tore Larson i Utdanningsforbundet i Moss forteller at de er i gang med å drøfte sosiale medier i skolen på et kommunalt nivå.

- Jeg forstår saken lærerne er oppi, og det bør være en privatsak om de ønsker å være venner med foreldre eller ikke.

Larson legger til at i forhold til avtaleverket er det ingenting som tilsier at lærere og foreldre ikke kan ha kontakt eller være venner i sosiale medier.

- Samtidig er det viktig å huske på at det finnes mange andre former for kommunikasjon. Skolen bruker Clasfronter, som de aller fleste er kjent med. I tillegg finnes både e-post, telefon og brev, avslutter han.

Artikkeltags