"Liggende dikter" fikk oransje varme

Hans Jacob Meyers skulptur "Liggende dikter" ved Kanalen er blant de heldige som har fått litt ekstra varme fra Kirkens Bymisjon i dag.

Hans Jacob Meyers skulptur "Liggende dikter" ved Kanalen er blant de heldige som har fått litt ekstra varme fra Kirkens Bymisjon i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den siste tiden har strikkepinnene gått varme i Østfold. Resultatet ser du rundt deg i byen i dag.

DEL

I dag har Kirkens Bymisjon valgt å spre litt ekstra varme og omtanke.

Flere hundre hjemmestrikkede, oransje skjerf er plassert rundt i Moss og tre andre Østfoldbyer, for å markere starten på juleaksjonen "Gled en som gruer seg til jul". På skjerfene står det "Til: En som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon". Og man behøver ikke være spesielt dårlig stilt for å føle at man trenger et oransje skjerf.

- Det er lov å ta. Folk må vurdere selv om de trenger litt ekstra varme. Vi håper jo at skjerfene blir brukt, sier Odd Kjetil Valen til Moss Avis. Han er prosjektleder i Jobb 1 Moss; et prosjekt i Kirkens Bymisjons regi som gir mennesker som faller utenom det ordinære arbeidslivet mulighet til å ta betalte dagsjobber.

Engasjement

Skjerfstuntet vekket positiv oppmerksomhet i fjor, og grytidlig onsdag morgen var aksjonister nok en gang ute for å dekorere byen. Som i fjor er aksjonen et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Sy og Strikkedilla, Frivillighetssentralen og Arena Moss kirke- og kultursenter.

Det er utvist stor lokal strikkeiver i tiden før aksjonen. Unge som gamle har tatt strikkepinnene fatt.

- Det er en mangfoldig forsamling. Vi har til og med fått et skjerf strikket av en blind kvinne. Det er sterkt, sier Valen.

Det er imidlertid en solid overvekt av kvinnelige strikkere, i hvert fall etter det Valen kjenner til. Men han ikke ser ikke bort fra at det kan være en og annen mannlig underground-strikker der ute også. Selv er han heller ikke så ivrig med pinner og garn.

- Jeg tar meg heller av organiseringen, sier han.

Suppe

Kirkens Bymisjon inviterer til mer varme når politikere, lokale ledere og støttespillere i formiddag får servert oransje suppe i kafeen på Moss Arena kirke og kultursenter.

- På denne måten ønsker vi å inspirere til varme handlinger både for de som gruer seg til jul og for de som har en vanskelig hverdag ellers i året, sier Valen, som blant annet ser for seg mange gode samarbeidsmuligheter mellom Jobb 1 og Moss kommune. Han setter pris på at ordfører Tage Pettersen har takket ja til invitasjonen.

I tillegg til den konkrete varmen fra skjerfene, er "Gled en som gruer seg til jul" en SMS-innsamling hvor pengene blir brukt på Kirkens Bymisjons møtesteder.

Pengene som blir donert via mobiltelefoner hjemmehørende i Mossedistriktet vil bli gå til lokale tiltak.

Kirkens Bymisjon etablerte seg i Moss kort tid før fjorårets skjerfaksjon, og har to ansatte som jobber med å bygge opp det lokale arbeidet her.

- Vi er helt avhengig av gode lokale støttespillere. Behovet er stort, sier han.

Har du sett noen oransje skjerf i dag? Send oss et bilde til internett@moss-avis.no eller MMS merket MATIPS til 2005!

Artikkeltags