Gå til sidens hovedinnhold

Luksuriøs campingtilværelse

Artikkelen er over 9 år gammel

Sommer og campingliv henger tett sammen for mange, og med tiden har campingturistene blitt mer opptatt av komfort. Det er i hvert fall ikke mangel på luksus hos campingparet Lise Torp og Jan-Erik Kaxrud på Nes.

En campingvogn utenom det vanlige var ikke vanskelig å få øye på da Moss Avis tok turen til Nes camping torsdag formiddag. Det var campingparet Lise Torp (51) og Jan-Erik Kaxrud (51) sitt feriehjem vi var vitne til. En campingvogn, et helårstelt, hage dekket av heller og dekorert med blomsterbed og stakittgjerde.

Større behov for feriekomfort

En undersøkelse gjort av Norsk Caravan Club viser at norske campingturister ønsker mer komfort. Trangen til hjemmefølelse også på ferie øker, og stadig flere investerer i ekslusive vogner og kompakte telt.
– Stadig flere anskaffer både store campingvogner og moderne spikertelt, og får sin egen lille tomt på attraktive campingfelt. Dermed blir campingturistene også mer stasjonære sier daglig leder i Norsk Caravan Club, Atle Hofseth.

Del på Facebook

Lettvint

- Det er som med alt annet, folk vil ha ting lettest mulig, sier Kaxrud til moss-avis.no. Han og samboeren er enige om at utedo, mangel på strøm og innlagt vann ville satt en demper på ferien.

Man skulle tro nydelig natur og en primitiv tilværelse var det ideelle for den gjengse campingturist. Men med tiden har også utviklet seg i retning av mer modernitet og luksuriøsitet.

Ekstrem forvandling

Jan-Erik Kaxrud har valgt å nyte sommerferien på Nes camping hele 29 år på rad. På så mange år har han vært vitne til store forandringer.

- Før i tiden var alt mye mer tungvint, den største forandringen er at man ikke lenger må rigge opp og ned for hver gang man skal på tur. Nå er det bare å lukke og låse før man drar, sier en fornøyd campingturist.

Tar livet som det faller seg

Campingparet har stor forkjærlighet for campingtilværelsen og setter størst pris på det sosiale aspektet. De tar en dag av gangen og nyter hver sommerdag de har på campingplassen.

- Gode venner, sommer og kos er det beste ved campinglivet. Det er tilværelse for seg selv, forteller Lise Torp.

Det sommerglade samboerparet har også bodd 19 måneder sammenhengende i campingvognen, uten problem.