Etter at Vibeke og Ole-Petter Mork Sandersen overtok den gamle villaen «Ulfven» på Dyhre, har huset vært gjennom en stor forvandling. Time etter time er lagt ned for å få det herskapelige huset til å skinne igjen.

70-talls stil

Sveitservillaen ble renovert på 1970-tallet, noe huset fortsatt bar preg av da paret overtok i 2007.

– Det var veldig mye å gjøre, og vi solgte en del av tomta for å få råd til å pusse opp, forteller Ole-Petter.

SE OGSÅ: Bli med inn på Jessicas lyse kjøkken (Video)

De begynte innendørs, og tok for seg rom for rom. Veggene er malt i harmoniske farger, rommene er smakfullt innredet, og det skinner igjennom at begge har en stor interesse for interiør og design.

Den siste tiden er det de utvendige veggene som har stått i fokus. Det viste seg at mesteparten av det gamle panelet var intakt under den «nye» kledningen. Isolasjon av papirmasse ble sprøytet inn i veggene, og nye vinduer i sveitserstil er satt inn.

Her kan du se flere videoer fra første sesong av «Min favorittplass».

Det første man møter når man kommer inn den doble inngangsdøren er den trivelige gangen. Med to barn og to voksne blir det fort mye sko og klær.

Hvordan de har løst garderobeutfordringene ser du i videoen over.

Tradisjonsrik produksjon

I 2010 startet paret sementflisfirmaet Ulfven, og har i løpet av kort tid gjort suksess med sine tradisjonsrike fliser. Først var det bare Vibeke som jobbet der fullt, mens Ole-Petter bidro på fritiden. Nå er det fulltidsarbeidsplass for begge to. Firmaet har etablert seg med eget showroom i Møllebyen.

SE OGSÅ: Har skapt en helt spesiell hage, uten gressplen (Video)

Ifølge Ole-Petter ble de første hydrauliske sementflisene produsert i Frankrike på midten av 1800-tallet, og franskmennene tok med seg teknikken ut i sine kolonier. I land som Marokko og Vietnam har man dermed lenge hatt tradisjon for å lage slike fliser. Produksjonen spredte seg også til andre land som Spania, Italia og Midt-Østen. Flisene gikk av moten på 1950-tallet, men fortsatt var det noen produsenter som holdt på tradisjonene. Nå har interessen for denne type fliser tatt seg kraftig opp igjen.

Flisene til Ulfven lages for hånd, på den tradisjonelle måten. Selskapet fører både eksisterende mønstre med sine egne farger, og noen egendesignede mønstre. Mønsteret på flisene de har lagt i sin egen gang «Frost», er tegnet av Ole-Petter selv, basert på et tradisjonelt, norsk mønster.

Les mer om Ulfven her: Ulfven-fliser blir stadig mer populære