Helt siden september i fjor har barna og de ansatte ved Trollskogen naturbarnehage arbeidet for å kunne kalle seg for miljøfyrtårn. Miljøarbeidet består av avfallhåndtering, informasjonsarbeid og et generelt fokus på miljøvennlig atferd.

- Det viktigste er å skape gode holdninger og kunnskap hos barna for hvordan vi tar vare på jorden og naturen vår. Det er barna som gjør det meste og vi har miljøordensbarn som tar oppgavene sine meget seriøst, opplyser daglig leder Eirin Huse Tobasiassen.

Satt mamma på plass

- En gang gikk bilen til mamma på tomgang, og da sa jeg ifra, forteller 5 år gamle Jørgen Aga- Thoresen.

Sammen med Thea Wigum og Elias Gulbrandsen-Nagle ramser de ivrig opp miljøråd.
 
- Vi må ikke kaste søppel i naturen, søppelet må legges i riktig dunk og vi må skru av lysene i når vi går fra et rom, forteller de tre ivrig.
 

Stolt ordfører

Ordfører Paul-Erik Krogsvold var veldig imponert over miljøengasjementet og de kunnskapsrike barna:

- Dette er et fantastisk tiltak, og jeg er imponert over mangfoldet og helhetstenkningen på miljø. Slike tiltak er viktige for at Moss skal bli en grønn by, og det er viktig at dette blir fulgt opp.

I talen før den tradisjonelle snorklippingen, fremholdt Krogsvold at Trollhagen naturbarnehage har grunn til å være stolte som den første miljøfyrtårnbarnehagen i Moss.

– Det er viktig at barna viser vei for hvordan vi voksne skal oppføre oss, sier han.