Mistet instrumenter og studio under brannen på Røed

 Mange har det mye verre enn oss, sier Gilberg Marshall (t.v.). Han og Espen Mikarlsen må nå begynne på nytt med å bygge opp lydstudioet de mistet i storbrannen på Røed gård natt til torsdag.

Mange har det mye verre enn oss, sier Gilberg Marshall (t.v.). Han og Espen Mikarlsen må nå begynne på nytt med å bygge opp lydstudioet de mistet i storbrannen på Røed gård natt til torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lydstudioet tok det syv år med blodslit å bygge opp. I løpet av noen timer var det tatt av flammene.

DEL

Men min skjebne er langt fra den verste her, sier Gilbert Marshall. Sammen med Espen Mikarlsen eide han et lydstudio, én av de mange virksomhetene som gikk tapt under låvebrannen på Røed gård på Jeløy natt til torsdag.

Marshall spiller i bandet Magic Pie. Hele instrumentsamlingen som han har bygget opp over 30 år, oppbevarte han i lydstudioet som gikk med i brannen.
Samlingen besto av blant annet trommer, bassanlegg, gitarforsterkere og 12–14 synthesizere. Blant instrumentene som gikk fløyten var en gammel og uerstattelig synthesizer som jeg hadde fått fra en venn i USA, sier Marshall.
 

Forsikret

Han er glad for at både studioet og instrumentene er forsikret:
Forsikringen dekker det aller meste av det jeg har mistet. Det gjør at min skjebne blekner i forhold til en del andre leietakere her. Jeg står ikke på bar bakke, og jeg tror at jeg skal greie å reise meg igjen etter brannen. Men det kommer til å kreve knallhard jobbing.

Noen av de andre bandmedlemmene oppbevarte også sine instrumenter i studioet. De får dekket tapene på sine individuelle forsikringer.
Marshall tanker nå går til blant andre durspillmaker Olav Bergflødt, som opplyste i Moss Avis i går at han ikke hadde hatt råd til å tegne forsikring. Bergflødt mistet alt etter 15 års innsats.
 

Avlyst

Som følge av brannen må bandet Magic Pie avlyse konserten de skulle ha holdt på Parkteatret 31. mars.

I påsken skulle vi ha holdt konserter i Spania. Disse må også kanselleres. Og bandet skulle ha gitt ut sin tredje CD-plate i mai/juni. Plateutgivelsen vil bli forsinket på grunn av brannen, sier Marshall.

Mikarlsen sier at det sureste for dem nå er å tenke på alt arbeidet og slitet de nedla for å bygge opp det nå nedbrente studioet:

Vi satte inn dører, vinduer, ventilasjonsanlegg og alt selv. Det var et blodslit, og det gikk ut over familiene våre at vi holdt på så mye her. Tanken på at vi nå må begynne forfra igjen, er nesten ikke til å holde ut.
 

Overnatting

Marshall synes det er trist at fire hester, to griser, høner og kaniner mistet livet i brannen. Men han er glad for at ikke menneskeliv gikk tapt:

Heldigvis befant jeg meg ikke i studioet den natten det brant. Jeg har ofte sittet der på kveldstid og øvd. Ikke sjelden har jeg overnattet der også. Jeg er redd for at hvis jeg hadde sovet der natt til torsdag, så er det stor fare for at jeg aldri hadde våknet mer. Marshall forteller at brannen går veldig inn på ham:

Følelsene svinger fra galgenhumor til sorg. Da jeg våknet fredag morgen, var jeg bare trist, men vi må gå videre.

Artikkeltags