- Mobbingen på facebook er svært uheldig

Jeg tror det kommer til å bli noe av, sier Tage Pettersen.

Jeg tror det kommer til å bli noe av, sier Tage Pettersen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tage Pettersen (H) reagerer på mobbingen av politikerkollega Halvard Sand (Krf) på Facebook, og mener at slik oppførsel er svært uheldig.

DEL

- Det er synd at man ikke kan diskutere saker på Facebook og andre sosiale medier uten å gå etter enkeltpersoner. Denne saken er opplagt mobbing, sier Pettersen til moss-avis.no i formiddag.

Les også: Tandberg-Hanssen mobbet Krf-politiker på nett

Han mener etikk og moral burde stå høyt når politikere ønsker å ytre seg på sosiale medier, og mener at det i dette tilfellet er blitt tråkket over streken.

Skikk og bruk

- Når jeg skriver om politikk på nett, prøver jeg å forholde meg til at jeg skriver noe absolutt alle kan lese. Innholdet av det som skrives må tilpasses deretter. Det er viktig å huske at politikere er offentlige personer. Vi må derfor forholde oss til det, også i sosiale medier.

- Har dere politikere noen retningslinjer eller "skikk og bruk" for hvordan dere skal oppføre dere i sosiale medier?

- Jeg vet at Moss kommune har retningslinjer for de ansatte, men ikke spesifikt for oss politikere. Hvorvidt det er riktig å vedta kjøreregler for oss politikere er jeg litt usikker på, sier Pettersen.

Han mener det ville vært vanskelig for bystyret å pålegge kjøreregler for bruk av sosiale medier.

- Politkerne må selv ta ansvar for at det som skrives og ytres, er av en slik karakter at det ikke støter andre, avslutter Pettersen.

Artikkeltags