Moss Drift og Anlegg har brukt opp brøytebudsjettet

 – Hvert nytt snøfall koster oss 250.000,- kroner. Vi har ikke penger, men må jo likevel sørge for at byens gater blir brøytet, sier en frustrert Ingar Nilsen (AP) og daglig leder, Hans Jacob Henæs.

– Hvert nytt snøfall koster oss 250.000,- kroner. Vi har ikke penger, men må jo likevel sørge for at byens gater blir brøytet, sier en frustrert Ingar Nilsen (AP) og daglig leder, Hans Jacob Henæs. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi har brukt opp budsjettet, men må jo brøyte byens gater uansett. Men frustrasjonene blant de ansatte er store.

DEL

Dette fortalte en oppgitt styreleder Ingar Nilsen (Ap) og daglig leder Hans Jacob Henæs i bystyret i går. Overfor Moss Avis utdypet de den svært vanskelige situasjonen som Moss Drift og Anlegg KF (kommunalt foretak) står overfor.

Og i gårsdagens bystyremøte fikk Aps Ingar Nilsen uventet støtte fra Høyres gruppeleder, Tage Pettersen, som anklaget flertallet for å drive økonomisk seigpining og sulteforing av foretaket, slik at det verken er i stand til å løse oppgavene sine eller skaffe seg andre jobber ved å vinne anbud.

 

Kamp

Bak disse anklagene ligger det en ideologisk kamp. Høyre mener at partiene Rødt og SV presser flertallsalliansen til å ta et økonomisk strupetak på foretaket, slik at man får bevis for at det ikke fungerer og kan legge foretaket inn under kommunenes ordinære drift igjen.

– Så sent som klokken 05.00 på morgen i dag (mandag) fikk jeg en henvendelse fra våre ansatte som ville vi skulle brøyte, fortalte Hans Jakob Henæs.

– Vi har brukt opp brøytebudsjettet for lengst og er egentlig blakke. Men vi må jo brøyte byens gater, fortalte en tydelig oppgitt Henæs.
 
Hans uttalelser ble bare bekreftet gjennom styreleder Ingar Nilsen, som virket like frustrert og fortalte at brøytebudsjettet ble brukt opp i februar, mars i år. Men at foretaket likevel ikke er tilført nye midler.

Høyres Tage Pettersen viste til tertialrapporten fra foretaket og fremholdt at den ikke kunne leses som noe annet enn en varsling av en uholdbar situasjon for foretaket.

Fungerende rådmann Inger-Johanne Fjeldbraaten mente at foretaket måtte ta sin del av de nedskjæringene som fulgte av innkjøpsstoppen i høst.

Artikkeltags