– Moss Dagblad ble nedlagt i 2009, men vi er nå i gang med å prosjektere ny avisutgivelse i samarbeid med lokale interesser. Akkurat som med Dagsavisen Fremtiden vil nye Moss Dagblad kunne bli en utgave av Dagsavisen, med en kombinasjon av lokalt, nasjonalt og internasjonalt innhold, skriver Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, i en pressemelding torsdag.

– Vi mener at Moss er en spennende by med nærhet til Oslo og vårt marked der. Samtidig er Moss det siste stedet der en «avis nummer to» forsvant, ytdyper han.

Planen er å opprette et lokalkontor i byen og starte avisproduksjon i løpet av året.

Har navnerettighetene

Han påpeker at ettersom avisen vil være en lokalutgave av en nasjonal avis, vil den skille seg litt ut fra Moss Avis.

– Den skal være et godt alternativ til riksavisene, men en journalistisk konkurrent til Moss Avis, sier han og legger til at de regner med avisen vil hete Moss Dagblad.

– Vi har registrert oss med det navnet.

Bra for leserne

Moss Dagblad ble lagt ned i 2009 av økonomiske årsaker. Den hadde da rundt elleve årsverk. Lysholm forteller at de vil begynne å lyse ut stillinger snart, men det er fortsatt ikke avgjort hvor mange årsverk den nye avisen vil få.

– Modellen i Drammen har fungert godt. Der har vi et lokalkontor med fem ansatte, forteller han.
– Hvordan tror du dette vil påvirke hverdagen for avisleserne i Moss?
– Jeg håper det betyr at de vil få en bedre leserhverdag. Samtidig tror jeg det blir bra for Moss Avis å ha noen nære konkurrenter i byen, avslutter han.

Overrasket

Pål Enghaug, ansvarlig redaktør i Moss Avis, sier han ikke hadde sett dette komme - i hvert fall ikke slik markedet er nå.

– Vi er litt overrasket over tidspunktet. De aller fleste avisene i dag må kutte, særlig på grunn av fall i annonseinntekter til papiravisene.

– Vi får bare ønske dem lykke til, legger han til.