Moss' første storbarnehage offisielt åpnet

Gleder seg: Virksomhetsleder Anne Sørlie med barna Henriette Stokke Olsen (t.v.) og Selma Raland Riise synes barnehagen ble veldig fin. Foto: Terje Holm

Gleder seg: Virksomhetsleder Anne Sørlie med barna Henriette Stokke Olsen (t.v.) og Selma Raland Riise synes barnehagen ble veldig fin. Foto: Terje Holm Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med snorklipping, tale ved ordføreren og sang fra barna ble den nye Grindvold barnehage offisielt åpnet i går.

DEL

Åpningsfesten foregikk utendørs i det praktfulle høstværet med strålende sol.

– Dette er en veldig spennende barnehage. Den er blant annet den største barnehagen vi noen gang har bygget, med plass til hele 120 barn. Og den er den første kommunale barnehagen i Moss som er bygget med et lavenergikonsept, fortalte daglig leder Olav Dalåsen i Moss kommunale eiendomsselskap.

Nye Grindvold barnehage er bygget ved siden av den nedlagte Grindvold skole og erstatter gamle Grindvold og Mosseporten barnehager.

– Sammenlignet med de to barnehagene dere kommer fra blir dette som å flytte fra hytter til et slott. Nå har dere fått verdens kuleste og fineste barnehage. Gratulerer med dagen! Barnehagen deres har nullårs bursdag i dag, selv om dere har fått lov å være her en stund, sa ordfører Tage Pettersen (H) og erklærte byens første storbarnehage for offisielt åpnet.

Fem avdelinger

Barna hadde øvd inn to sanger, som de framførte for gjestene under åpningsfesten. Først underholdt de med «Hode, skuldre, kne og tå», og deretter fulgte de opp med Kaptein Sabeltann-sangen. Barnehagen har nå cirka 120 barn fordelt på de fem avdelingene med de klingende navnene Solgløtt, Himmelblå, Månestråle, Stjerneskudd og Nordstjerna.

Den ene avdelingen er en spesialbase tilpasset inntil fem funksjonshemmede barn.

Døgnåpen barnehage

Barnehagen er tilrettelagt for en framtidig døgnåpen barnehage. Et soverom/temarom i spesialbasen kan benyttes som overnattingsrom.

Barnehagen er på to etasjer. Bruttoarealet i første etasje er på 745 kvadratmeter.
Det var satt av 52 millioner kroner til byggingen av den nye barnehagen. Både Dalåsen og ordføreren forsikret at prosjektet er blitt gjennomført godt innenfor kostnadsrammen.

Artikkeltags