- Moss kommune er ingen pølsekiosk

Varaordfører i Moss kommune, vil ikke foreløpig betale tilbake penger til foreldre som møter stengte dører i barnehager og på SFO.

Varaordfører i Moss kommune, vil ikke foreløpig betale tilbake penger til foreldre som møter stengte dører i barnehager og på SFO. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kommunen vil ikke å tilbakebetale penger til foreldre som ikke får de barnehagetjenestene de har krav på. Opposisjonen synes det er for dårlig og viser til at kommunen tjener grovt på streiken.

DEL

-Enhver sunn fornuft tilsier at man ikke skal betale for tjenester man ikke får, sier Erlend Wiborg i Moss FrP. Et syn han deler med Tage Pettersen og Høyre.
 – Dette kan bli langvarig og nå må foreldrene slippe å betale dobbelt, sier Wiborg videre til moss-avis.no.

Han er lite begeistret for at foreldrene nå betaler for stengte barnehager og SFO, i tillegg til å måtte ta belastningen med alternativ barnepass, ta ut ferie eller ha med barna på jobb.

Kommunen vil ikke betale

-Kommunen er ingen pølsekiosk, sier Knut Lindelien, varaordfører i kommunen.

Han mener at det blir for enkelt å sammenligne kommunale tjenster med varer man ikke får.
- Det har ikke vært tenkt dypt på om det skal tilbakebetales penger til foreldre som nå lider under streiken, sier han videre
- Vi har vært mer opptatt av hva vi gjør for at folk blir minst mulig skadelidende. Dette har det vært gjort en god jobb på. Hvordan man løser dette er avhengig av hvilke grupper som tas ut i streik og varierer derfor fra kommune til kommune.

Moss kommunen har møtt en del kritikk for måten de har håndtert streiken på, blant annet mener Hild Torgersen at stengingen av barnehagene var unødvendig. Grovt anslått tjener Moss kommune fire millioner i uken på streiken.
– Men fortjenesten er så som så, sier Lindelien i kommunen.
-  Vi må ta i betrakting at vi går glipp av en del inntjeningsmidler også, sier han.
– I tillegg kommer spørsmålet om eventuell tilbakebetaling til foreldre som betaler for barnehage de ikke får. Foreløpig er det i tråd med vedtektene ikke planlagt noen tilbakebetaling.

Vil vri seg unna


Wiborg blåser av dette og mener i en situasjon som dette må kommunen se bort fra enkeltvedtekter. Han mener også at det ikke står noe eksplisitt om streik i nevnte vedtekter.
- Man prøver bare å vri seg unna.

 Kommunen sparer penger på streiken og Wiborg mener det er sunn fornuft at foreldrene ikke skal betale for noe de ikke får.

I foreldrekontrakten med barnehagene står det at hvis barnehagen må stenge så betaler foreldrene som normalt de første fjorten dagene. Hvis streiken går utover dette refunderer kommunen pengene, fra første dag uten tilbud.
 

Artikkeltags