– Moss kommune skal ikke bruke Adecco

Rådmann Inger-Johanne Fjeldbraaten.

Rådmann Inger-Johanne Fjeldbraaten. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Rådmann Inger-Johanne Fjeldbraaten i Moss har gitt klar beskjed om at Adecco ikke skal brukes.

DEL

Som svar på spørsmål fra Tage Pettersen (H) opplyser rådmann Fjeldbraaten at bruken av vikarbyråer ble kartlagt raskt etter at Adecco ble avslørt av norske medier.
– Adecco har for tiden ingen oppdrag i Moss og skal heller ikke benyttes fremover, sier hun.

Del på Facebook

For tiden er det de hjemmebaserte tjenestene som har størst behov for bruk av vikarbyrå. Av hensyn til pasienter og øvrige ansatte er det helt nødvendig med tilstrekkelig bemanning på plass, anfører Fjeldbraaten i sitt svar til Tage Pettersen.

Det er innskjerpet overfor virksomhetene at de ansatte i vikarbyråer skal har arbeidstid og annet i tråd med lov og avtaleverk, og det planlegges ny anskaffelsesprosess for kjøp av tjenester fra vikarbyrå i de tilfeller der det er nødvendig.

Skal rettes opp

Ved én virksomhet «synes det å ha vært ansettelsesforhold for noen vikarer og enkelte deltidsansatte som ikke er i samsvar med lov og avtaleverk», som hun sier det.
– Det har dels vært sammenhengende arbeidstid ut over arbeidsmiljølovens bestemmelser, og dels har det ikke vært betalt for overtidsarbeid, sier rådmannen, som ber om tid til å gå tilbake i hver enkelt sak og finne ut hvordan feilene kan rettes opp.

Moss Avis oppnådde ikke kontakt med Inger-Johanne Fjeldbraaten fredag kveld.

Artikkeltags