Moss kommune vil vite hva Natteravnene har av penger

 Anne Askersrud, leder i Natteravnene Moss, er lite fornøyd med at Moss kommune forlanger innsyn i hvordan en stor pengegave er forvaltet. foto linda edvardsen

Anne Askersrud, leder i Natteravnene Moss, er lite fornøyd med at Moss kommune forlanger innsyn i hvordan en stor pengegave er forvaltet. foto linda edvardsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er helt uhørt at Moss kommune blander seg inn i våre interne anliggender, raser Anne Askersrud, leder i Natteravnene Moss.

DEL

– Jeg dro i gang Natteravnene Moss i 2007, men jeg har aldri møtt nevneverdig interesse i og støtte fra Moss kommune. Nå er forholdet ikke bare på frysepunktet, men godt under det, sier Anne Askersrud til Moss Avis.

Ba om støtte

Årsaken til det som ikke kan karakteriseres som annet enn full skjæring, er at Natteravnene Moss søkte kommunen om et uspesifisert beløp i støtte til et arrangement som har som siktemål å bedre rekrutteringen til «ravingen» i Moss sentrum i helgene.

– Rådmannen innstilte på 20.000 kroner. Men i sitt møte 8. mars vedtok formannskapet, enstemmig, å sende saken tilbake til administrasjonen, som ble bedt om å undersøke med oss hva som er igjen av en gave på 100.000 kroner som vi fikk av SpareBank 1/Rygge-Vaaler Sparebank, sier Askersrud.

«Bak mål»

– At kommunen nå forlanger å få vite hvordan vi forvalter en gave fra en privat giver, er etter vår oppfatning «helt bak mål». Dette har Moss kommune rett og slett ikke noe med! Det er en sak for styret i Natteravnene Moss og for oss alene. Derfor kommer det ikke på tale å gi en slik redegjørelse, sier hun.

Det er like forkastelig, synes Askersrud, at Natteravnene blir bedt av Moss kommune å vurdere om det er hensiktsmessig å samarbeide med TrygVesta.

– Styret i Natteravnene Moss har enstemmig bestemt at et samarbeid med TrygVesta ikke er aktuelt. En begrunnelse for dette vedtaket akter vi ikke å gi, verken til Moss kommune eller til Moss Avis, sier hun.

Andre partnere

Anne Askersrud konkluderer med at Moss kommune bare kan se bort fra søknaden om økonomisk støtte til det omtalte arrangementet.

– Vi får se til å finne andre å samarbeide med – i den hensikt å opprettholde natteravntjenesten for barn og unge som oppsøker Moss sentrum i helgene, sier hun.

Tage Pettersen, gruppeleder for Høyre, er økonomiansvarlig i styret for Natteravnene Moss. Han erklære seg inhabil da formannskapet behandlet denne saken og ønsker ikke å si noe om det betente forholdet som er oppstått mellom ravnene og kommunen.

Artikkeltags