- Ja, det ble så utrolig kjedelig å løpe alene. Jeg løp jo sammen med Stian – men han løp så altfor fort. Dermed dukket tanken om å starte en løpegruppe opp, og i dag er vi en gjeng som både løper og har det veldig fint sammen sosialt, forklarer Tone Nordang.

Jeg løp jo sammen med Stian – men han løp så altfor fort

Nordang har fram til nå vært leder for gjengen, men har gitt fra seg den stafettpinnen til Roger Evensen.

– Jeg ble med denne gjengen første gang i 2012, og kun noen få uker senere gjennomførte jeg halvmaraton i Fredrikstad. Jeg kom utrolig fort i form og hadde aldri trodd at jeg skulle klare å løpe drøye to mil. Men det sier litt om hvor effektiv denne treningen er, forklarer Roger Evensen.

Tar vare på hverandre

Tirsdager samles «Mossjonistene» i Nesparken hvor de løper intervaller i rundt 40 minutter, på søndager er det derimot litt lengre løp som gjelder.

De fleste som har drevet med idrett får vel fortsatt blodsmak i munnen av å høre ordet intervaller...

Man blir ikke løpt fra, men heller pushet til å yte det lille ekstra

– Det som er så fint med oss i «Mossjonistene» er at vi er veldig flinke til å ta vare på hverandre. Vi er på mange forskjellige nivåer og det betyr igjen at det finnes et tempo som alle klarer å henge med på. Man blir ikke løpt fra, men heller pushet til å yte det lille ekstra, kommenterer Nordang.

– Vi har forsøkt å tilrettelegge slik at alle får noe ut av treningen vi gjennomfører og jeg tror vi har klart det, fortsetter Stian Løkken.

Selv om det som oftest er en del som kommer seg ut av sofaen og møter opp til trening sammen med «Mossjonistene» står døren for flere medlemmer på vidt gap.

Billig treningsform

– De gangene vi er mange, blir det skikkelig bra tempo på treningen – både for de raskeste og de som ikke er fullt så raske, sier Nordang.

Man trenger egentlig ikke noe mer enn et par løpesko

– Og så er det jo en veldig billig treningsform å bedrive. Man trenger egentlig ikke noe mer enn et par løpesko og de koster fra 300 kroner til 1500 kroner, skyter Svend Yrvum inn.

– Også er det noen som er litt mer opptatt av duppedingser enn andre da, legger Roger Evensen til og sender et ertende blikk mot Tone Nordang ...

– Jada! Det blir fort noen duppedingser som pulsklokke, treningsapp, blinkende reflekser og drikkebelte, innrømmer hun.

Ønsker å starte sykkelgruppe

I løpet av sesongen deltar «Mossjonistene» på flere løp sammen, ikke bare i Norge, men også i utlandet.

– Jeg husker første gangen jeg løp «Sentrumsløpet» i Oslo. Da jeg kom i mål jublet jeg, men det var ikke et kjent fjes i nærheten. Nå er det derimot mange som er på plass for å dele gleden ved å fullføre de forskjellige løpene, fortsetter Nordang.

Som ny leder har Roger Evensen et håp om at flere ønsker å knytte seg til «Mossjonistene».

– Jeg oppfordrer alle som ønsker å komme i form om å møte opp for å trene sammen med oss. I det minste for å sjekke ut om dette kan være en treningsform man trives med. Det er jo også slik at man på ingen måte må være med hver eneste gang. Jeg har også et håp om at vi skal klare å starte en sykkelgruppe i løpet av denne sesongen. Det må det være marked for, forklarer han med entusiasme i stemmen.

Har egen Facebook-gruppe

«Mossjonistene» har en åpen gruppe på Facebook, hvor medlemmene kommuniserer med hverandre og hvor man kan danne seg en oversikt over hvor mange som kommer på de forskjellige øktene.

– Det har hendt at vi har måttet avlyse, men det hører med til sjeldenhetene. Dersom noen har lyst til å se litt nærmere på oss, så kan jo en start være å besøke oss på Facebook, avslutter Stian Løkken.

– Ja, og så må vi ikke glemme å si at vi også tar noen fester sammen. Vi har både nyttårsbord og sommerfest, legger Tone Nordang til med et bredt smil...