Møte på kammerset i formannskapet i Moss om IKEA

Konsekvensene vil forsinke arbeidet med andre oppgaver vi har i Moss, sier Sindre Westerlund Mork som ikke helt forstår hva hans politiske kolleger driver med.

Konsekvensene vil forsinke arbeidet med andre oppgaver vi har i Moss, sier Sindre Westerlund Mork som ikke helt forstår hva hans politiske kolleger driver med. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mossepolitikerne tror ikke Ikea- saken vil ødelegge regionsamarbeidet. Ikke alle er enige med dem i det.

DEL

16. mai måtte sentrale mossepolitikere redegjøre og korrigere for noe de mener er en skjev virkelighetsoppfatning.
– Det stemmer ikke det som står i Moss Avis og de misforstår hvis de tror vi handler i strid med den regionale idé, sier den påtroppende Ap- lederen Thomas Colin Archer med adresse til ordførerne i Våler, Råde og Rygge.

Del på Facebook

Komplisert

Bakgrunnen for initiativet kvelden før den store dagen var den store frustrasjonen og skuffelsen over at flere års regionalt samarbeide ville ta skade av at Moss kommune tilbyr Ikea eller andre store, internasjonale aktører arealer ved Mosseporten. Det skrev Moss Avis om den 13. mai.

Les også: IKEA vil bygge seg ut enda mer

– Jeg er skuffet over at Moss kommune nå velger å kjøre fram Mosseporten på lik linje med Varnaveien-området, det betyr at vi ikke lenger har fire kommuner som står skulder ved skulder i arbeidet med ny, felles kommuneplan, sa Ryggeordfører Inger Lise Skartlien.

På bakrommet

Bedre blir det ikke at ordfører Paul-Erik Krogsvold innkaller de forskjellige partiers gruppeledere til et møte bak lukkede dører for å sikre enighet om næringsutvikling også ved Mosseporten senter. Dette til tross for vedtak om at i Moss er Moss sentrum, og Varnaveien-området skal fungere som avlastning.

Les også: IKEA utelater ingenting

Ifølge Høyres Tage Pettersen er kommunedelplanen for næringsaksen klar og man er enige i regionen om å drøfte løsninger av betydelig omfang der det må finnes andre løsninger enn sentrum eller avlastningsområdet.
– Dette skulle være kjent for de fleste, sier han og legger til at han er overrasket over at de andre ordførerne er overrasket.

Helt enige

De politiske motpoler Liv Leirstein (Frp) og Eirik Tveiten (Rødt) påpeker begge at det ikke finnes noen grunn til å tro at politikerne er blitt utsatt for press fra ordføreren i prosessen. Tveiten beklaget også nabokommunene har oppfattet saken som de gjør, og han legger også vekt på at området ved Mosseporten er det eneste aktuelle kommunen kan tilby.

– Men det er viktig å understreke at vi ikke ønsker noen form for detaljhandel eller annet som kan svekke konkurransesituasjonen i sentrum og Varnaveien.

Dette reagerer Venstres Sindre Westerlund Mork på. Han sitter ikke formannskapet.
– Det skal ikke være noe avlastningsområde på Mosseporten. Juridisk sett vil det bli det når man nå vil vedta at Moss skal ha to avlastningsområder.
– Forslag om det vil bli møtt med innsigelse hos Fylkesmannen, sier han.

Westerlund Mork er også litt irritert over prosessens gang.
– Hvorfor i all verden holde møter bak lukkede dører, sier han.
– Hva er det i denne saken som ikke tåler dagslys.

Artikkeltags