Møter veggen i havnestrid

Ordfører Tage Pettersen sier et klart nei til at andre enn bystyrets medlemmer skal slippe til i havnestriden i bystyrets møte til mandag.

Ordfører Tage Pettersen sier et klart nei til at andre enn bystyrets medlemmer skal slippe til i havnestriden i bystyrets møte til mandag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I bystyret på mandag vil Rødt foreslå at havnemotstanderne får ordet før møtet. Men ordføreren sier kategorisk nei.

DEL

Rødts Eirik Tveiten hadde et lignende forslag tidligere i uka. Da ba han ordføreren om at både tilhenger og motstandere av Moss havn kunne få ordet under starten av bystyrets møte. Men ordfører Tage Pettersen avslo dette blankt og viste til at kun kommunens administrasjon skal legge fram sakene i tråd med vanlig praksis.

Derfor har nå Tveiten kommet på banen med et nytt forslag. Han vil at tilhengere og motstandere av Moss havn skal få ordet før bystyret formelt konstituerer seg og møtet er satt. Men heller ikke dette fremlegget får gehør hos ordføreren.

– De som er motstandere av utvidelsen av Moss havn har fått møte bystyregruppen til Høyre. Derfor er vi godt kjent med deres argumenter, sier ordfører Tage Pettersen.

BAKGRUNN: Ordføreren gir innbyggerne talenekt om Moss havn i bystyret

Hever pekefingeren

– Bystyret er ikke en arena for denne typen virksomhet. Det er ikke slik agitering vi vil ha i bystyresalen. Det er for øvrig heller ikke tillatt med tilrop eller plakater, påpeker Pettersen.

– Men Tveiten fremholder at du tok initiativ til at Rom Eiendom skulle møte gruppelederen. Da burde du vel også tatt med havnemotstanderne i samme runde?

– Da hadde motstanderne av havna alt invitert seg selv til flere møter med partiene. For øvrig er altså Rom Eiendom en stor aktør som vi samarbeider med.
Derfor er det interessant å få belyst selskapets synspunkter på utviklingen av deres eiendommer i Moss. Ellers vil jeg minne Tveiten om at det er entplanprogram vi er invitert til å drøfte. Det er altså ikke en plan for utvidelse av Moss havn, avslutter Tage Pettersen.

Artikkeltags