Nå blir det slutt på dette

Slik ender mange av syklene ved jernbanestasjonen opp; Uten hjul.

Slik ender mange av syklene ved jernbanestasjonen opp; Uten hjul. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

20. mai skrev Moss Avis om Ole Kristian Hagmann, som gang etter gang har fått frastjålet eller ramponert sykkelen sin på jernbanestasjonen i Moss. - Nå blir det slutt på det, sier Jernbaneverket.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Jernbaneverket er ansvarlig for sykkelparkeringen for pendlere ved Moss stasjon, og fem dager etter at Moss Avis omtalte saken om Hagmann og hans frustrasjon, tar de altså grep for å bli kvitt problemet.

Les også: Pendler-Ole er lei av tyver og vandaler

- Jernebaneverket har avtalt med vaktselskapet G4S at vi oppgraderer overvåkning og vakthold over stasjonsområdet i Moss umiddelbart, med virkning fra og med i dag, sier Jan Erik Kregnes, pressesjef i Jernbaneverket.

Ordningen innebærer hyggpige og meget synlig vakthold i området med spesielt fokus på sykkelparkering og parkeringsplass generelt. De vil bli kvitt vandalisme, herværk og uønsket adferd.

- I tillegg er det avtalt at vaktselskapet skal holde et spesielt øye med eventuelle uregelmessigheter i henhold til renhold og søppel, og melde fra til oss ved behov, forklarer Kregnes. 

Synlige vektere

Vekterne blir altså mer synlige i fra og med i dag på stasjonsområdet og i en periode fremover skal ytterlige behov for utbedring vurderes.

- Ytterligere tiltak i denne "straks-løsningen" er under vurdering når vi har skaffet oss tilstrekkelig med tid for å gjøre nødvendig analyse av situasjonen. Vi tenker da på en kvalitetssjekk på om det er tilstrekkelig med belysning av området, hvorvidt vi skal forbedre og bygge ut for kameraovervåkning og ikke minst skilting og andre preventive tiltak, forklarer han videre.

Vurderer skur

Og det kan bli aktuell med en utbedring i større skala.

- På lengre sikt vil vi naturligvis vurdere å bygge låsbare sykkelskur, slik vi har sett behovet for å gjøre på andre større stasjoner, avslutter han.

Artikkeltags