Tjukkasgjengen holder denne helgen landstreff på Quality Resort i Sarpsborg. Godt over 200 medlemmer har kommet fra fjern og nær. I førstnevnte kategori er det verdt å nevne Rita-Wivi Fredriksen, som har tatt turen helt fra Leknes i Lofoten. På flyturen ned reddet hun livet til en person som fikk et illebefinnende. Mer om det kan du lese på Tjukkasgjengens blogg.

Viktig bidragsyter

I dag var det derimot helseminister Jonas Gahr Støre som stjal oppmerksomheten. Han besøkte gjengen for å snakke om helseutfordringer i samfunnet og hvordan frivillige organisasjoner som Tjukkasgjengen er med på å gjøre situasjonen bedre.

– Jeg opplever at det dere gjør og bidrar med er veldig viktig, sa han til en fullsatt konferansesal.

Bra for kropp og sjel

Han pekte videre på at det å være stillesittende, spesielt blant unge, er i dag en av de største utfordringene innen helse og velvære, spesielt når det kommer til forebyggende arbeid.

Det er noe Tjukkasgjengen er med på å forbedre, på flere måter en én.

– Fysisk aktivitet er bra for psykisk helse, sa helseministeren.

LES OGSÅ: Truet Tjukkasgjengen med kniv

Vokser stadig

Ifølge Jan Ellefsen, som var blant initiativtakerne til hele bevegelsen, finnes det i dag rundt 30 000 «tjukkaser» i Norge, fordelt på 292 grupper kalt chaptere. Bare i Moss er tallet omtrent 1 700 medlemmer.

– Hver eneste dag går det cirka 3 000 «tjukkaser». Sammen går vi 2,6 ganger rundt jorda i uka, kunne han stolt fortelle fra podiet.

I et intervju med moss-avis.no senere kunne han fortelle at det var spesielt å være tilstede på landsmøtet.

– Det var ikke meningen at det skulle bli så stort. Det er fantastisk at det har spredt seg så mye, sa han.

Tjukkas-Jonas

Lørdag kunne de føye til nok et medlem i gruppen. Jonas Gahr Støre ble nemlig overrakt en «tjukkasvest», som han lovte å bruke.

Mer om det kan du se i videoen øverst i saken!