Nå kommer det ny bro i Råde

 I helgen skal Jernbaneverket blant annet heise inn en bro på Råde stasjon. Bildet viser bærekonstruksjoner for heishus.

I helgen skal Jernbaneverket blant annet heise inn en bro på Råde stasjon. Bildet viser bærekonstruksjoner for heishus. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jernbaneverket skal i helgen montere bro over sporene på Råde stasjon. Østfoldbanen vil være stengt fra natt til lørdag.

DEL

– Løfteoperasjonen starter natt til lørdag. Broen over sporene er en vesentlig del av oppgraderingen av Råde stasjon som nå blir universelt utformet med oppgraderte plattformer, heis- og trappehus og bru over sporene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jan Ole Enlid i Jernbaneverket.

Stenges i helgen

Østfoldsbanens vestre linje blir stengt fra lørdag 27. april kl. 01:10 til søndag 28. april kl. 13:40. Jernbaneverket har planer om en skikkelig arbeidshelg.

De melder blant annet om:

Ved Moss stasjon skal Jernbaneverket beskjære noen trær, som nesten har vokst inn over kjøreledningen. Mellom Dilling og Råde skal det også gjøres kontroll av sporfeltreleer. Dette er sensorer langs sporet, som gjør at det er mulig for togleder å se hvor toget befinner seg på linjen.

Mellom Råde og Haug skal signalanlegget kontrolleres. På Fredrikstad stasjon skal en sporveksel kontrolleres og sjekkes for slitasje, mens det på Sarpsborg stasjon skal gjøres sjekk på signaler og drivmaskiner. I tillegg benytter Mesta den togfrie perioden til å gjøre arbeider på Sandesund bru – for å nevne noe.

Artikkeltags