– Det kan vel hende at vi må ta en ekstra treningsrunde på mandag for å trimme av oss det vi kommer til å spise i helgen, smiler Lars Norsted  – en av de opprinnelige medlemmene i Tjukkasgjengen i Moss.

Han og rundt 230 andre Tjukkasgjeng-medlemmer fra nord til syd er i helgen samlet i Sarpsborg for det første offisielle landstreffet. Ikke dårlig for en gjeng trimentusiaster som bare har holdt på i 16 måneder.

Ut på tur

På programmet står blant annet innlegg av Jonas Gahr Støre lørdag formiddag og besøk av Yngvar Andersen – kjent fra NRK’s Puls. I tillegg legges det opp til workshops, og selvsagt en tjukkastur.

Det er Tjukkasgjeng-logoer over alt

– De lokale chapterne i Sarpsborg og Borgenhaugen skal ta oss med ut på tur i nærområdet lørdag ettermiddag, opplyser Norsted.

LES OGSÅ: Truet Tjukkasgjengen med kniv

Egen Tjukkas-sang

Han kan fortelle at Quality Resort i Sarpsborg nærmest er invadert av Tjukkasgjenger fra hele landet, og at de blir godt lagt merke til.

– Det er Tjukkasgjeng-logoer over alt, og utenfor hotellet vaier Tjukkasgjeng-flagget, sier Norsted.

LES OGSÅ: Helseministeren kommer

Norsted kan også avsløre at gjengen den siste uken har spilt inn en helt egen sang med hjelp fra musikeren Lenny Kittilsen.

– Låta har selvsagt den treffende tittelen, «Gå» og på lørdag skal vi spille inn musikkvideo før vi legger ut på tur, melder en entusiastisk Norsted fra Sarpsborg.