- Nå slipper velgerne deres å føle seg lurt

fornøyd Jeg tror Høyres vedtak vil føre til bedre samarbeidsklima i det politiske miljøet i Moss, sier Eirik Tveiten (Rødt). foto pål andreassen

fornøyd Jeg tror Høyres vedtak vil føre til bedre samarbeidsklima i det politiske miljøet i Moss, sier Eirik Tveiten (Rødt). foto pål andreassen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En seier for demokratiet. Det sier Eirik Tveiten (Rødt) om Høyres vedtak om å si nei til parlamentarisme.

DEL

Folk i Moss har bidratt på en fantastisk måte med sitt brennende engasjement i denne saken. Ikke minst Høyres velgere som følte seg lurt fordi det en stund så ut til at de kunne få noe annet enn det partiet deres hadde gått til valg på. Nå blir de ikke lurt likevel, og det er jeg glad for, sier Tveiten.
Han har merket seg Kjellaug Nakkims uttalelser på pressekonferansen i går om partiet Rødt, gjengitt på moss-avis.no:

«Våre politiske motstandere, og da særlig partiet Rødt, kjørte fram saken voldsomt i Moss Avis. Rødt hadde den største bekymring for våre velgere, og velgerne kjøpte argumentene til Rødt så lett».

- Jeg vil takke Nakkim for disse ordene. Dette tar jeg som et kompliment, sier Tveiten og understreker at det fra hans partis side ikke er noe vondt blod mellom Rødt og Høyre.

Takket

Ingar Nilsen, lederen av innbyggerinitiativet for folkeavstemning om parlamentarisme, er også veldig fornøyd:

Jeg sendte en epost til Moss Høyre i går og takket dem. Jeg tror dette var en veldig klok avgjørelse. Det var et riktig vedtak i rette tid.

- Og hva sier du til at du ikke blir byrådsleder likevel, ordfører Tage Pettersen (H)?
- Jeg er opptatt av å styre byen og har ingen personlige ambisjoner om å bli byrådsleder. Så for meg er dette verken en seier eller et nederlag, svarer Pettersen. Og han tilføyer:

- Men jeg synes det er OK at Høyres gruppe nå har konkludert. Vi hadde en god og grundig debatt om denne saken på gruppemøtet vårt torsdag kveld.

Artikkeltags