Nå vasker de selv

Ordfører Tage Pettersen og rådmann Bente Hedum måtte ta moppen i egne hender.

Ordfører Tage Pettersen og rådmann Bente Hedum måtte ta moppen i egne hender. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Vestbyordfører John Ødbehr har gjort det, og nå gjør Tage Pettersen det også – vasker do.

DEL

I dag har vi vasket fire toaletter på Rådhuset og tøm søppel. I går så vasket jeg opp og ryddet etter både formannskapsmøtet og etter SOK-møtet, sier mosseordfører Tage Pettersen.

Sammen med rådmann Bente Hedum tok han grep for å holde Rådhuset noenlunde presentabelt, selv om kommunens renholdere er i streik.

Pettersen og Hedum er sammen med kommunalsjefene de eneste på Rådhuset som kan utføre disse oppgavene uten å begå streikebryteri.
De håper imidlertid begge to at streiken snart er et tilbakelagt kapittel, og der frem til at kommunen kommer i vanlig gjenge igjen.

- Vi er jo generelt opptatt av at partene kommer til enighet. Blir det nok et uttak denne uken så er vi oppe i rundt 500 ansatte i streik. Det vil merkes godt, sier Pettersen og Hedum.

Her kan du se Vestby-ordfører John Ødbehr i aksjon med dobørsten

Håper på løsning

Pettersen kan opplyse om at kommunen har fått dispensasjon fra streiken slik at Drift & Anlegg kan rydde i gågata før Mossedagene denne uken.

- Vi har ikke hatt så mye dialog med de tillitsvalgte under streiken, men det skal vi heller ikke ha. Fagforbundet har innvilget de dispensasjonene vi har sett som nødvendige å søke om, sier Hedum.

Tirsdag skal partene i kommunesektoren møtes til nye forhandlinger, og når streiken avblåses vil skoler og barnehager åpne igjen dagen etter.

- Vi har sagt hele tiden at de skal åpnes igjen dagen etter at streiken blåses av. Men hvis konflikten løses midt på natten kan det nok drøye én dag før alt er i gjenge igjen, sier Hedum.

http://www.moss-avis.no/nyheter/ordforer-matte-vaske-dassen-for-oppvaskmote-1.7378331

Artikkeltags