Gå til sidens hovedinnhold

Naken sarping lagt i jern etter jakt på kjæresten

Artikkelen er over 9 år gammel

– Det begynte som humor, men endte med at politiet la meg i jern, sier Hans Christian Skullestad (42), kliss naken midt i sentrum av Rygge.

 

Tramteater fra virkeligheten

Tramteatret skapte i sin tid klassikeren: «Naken greve jager neger med øks». Skullestads historie er virkelighetens variant av Tramteatrets tidligere suksess: «Naken sarping jager vietnamesisk kjæreste med nøkler.»

Jakt på nøkler til boden

– Vi skal gifte oss 10. august, sier Hans Christian Skullestad, ikke bare høy i hatten etter den sjokkerende vendingen som kvelden tok. – Derfor hadde vi masse drikkevarer i en bod, og jeg ville ha nøklene til boden for å hente en øl til, som jeg skulle nyte sammen med et kyllinglår. Kjæresten min mente jeg hadde fått nok å drikke, og jeg trodde hun hadde gjemt nøklene til boden av den grunn.

Derfor var jeg naken

– Så da startet jakten?
– Ja, kjæresten min satt fremdeles oppe, og jeg hadde lagt meg, og sto opp igjen fordi jeg ble tørst og sulten. Derfor var jeg naken, og vi løp litt rundt i leiligheten en stund, mest på tull til å begynne med, fordi jeg ville ha tak i nøklene hennes.

Løp ut av huset

– Kjæresten min løp til slutt ut av huset. Hun tenkte at jeg ikke torde følge etter henne ut, siden jeg var naken, men jeg tenkte meg ikke godt nok om. Klokken var mellom tre og fire natt til søndag, og jeg tenkte som så at ingen var ute og gikk like vel, og trodde jeg skulle ta henne igjen ute på gårdsplassen.

– Men den gang ei?
– Nei, jeg falt, slik at hun fikk et litt for stort forsprang, og siden hun var kommet utpå veien i boligfeltet der vi bor, hoppet jeg over gjerdet. Vi var kommet over gaten på fortauet der da en drosjebil kom kjørende.

Trodde det var overgrep

– Du kan jo tenke deg selv. Drosjesjåføren trodde han var vitne til et overgrep. Det forstår jeg godt. Jeg er en meter og nitti høy og kjæresten min er fra Vietnam og betydelig mindre. Dessuten var jeg naken. Så han vrengte drosjen rundt og åpnet døren for å finne ut hva som foregikk.

Jeg må bare si at jeg forstår drosjesjåføren

– Og så skar det seg helt?
– Ja, hun kastet nøklene inn i drosjen, og jeg kastet meg etter. Plutselig satt drosjesjåføren med en naken mann i fanget, og han kunne jo ikke vite om jeg var en overgriper eller en gærning, så han forsøkte å kaste meg ut av bilen. Dermed oppsto det et basketak oss imellom, og jeg dro han i kragen og bet etter nesen hans, fordi han holdt meg fast, dermed trykket han på alarmknappen i drosjen.

– Jeg må bare si at jeg forstår drosjesjåføren. Han gjorde det han skulle, og jeg bærer ikke nag til ham fordi politiet ble tilkalt.

Politiet kom

– Politiet var på pletten to minutter senere, og jeg ble lagt i jern og måtte overnatte i fyllearresten i Fredrikstad. Jeg fikk hente meg noen klær først, da, men jeg måtte til legevakten, for jeg hadde skadet meg i en tå og skrapet meg opp, forteller Skullestad.

Politiet var på pletten to minutter senere

– Det verste med hele historien er at det ikke var nøklene til boden kjæresten min sprang ut med, men sine egne bilnøkler. Bodnøklene hang der de skulle, i gangen ...

Vil gjøre opp for seg

– Jeg var ikke særlig høy i hatten da jeg kom ut av fyllearresten mandag morgen, og jeg har forsøkt å få kontakt med drosjesjåføren for å be ham om unnskyldning. Jeg vil betale alt som eventuelt ble ødelagt under basketaket, og jeg får meg nok en bot for legemsbeskadigelse, for drosjesjåføren tror jeg fikk et kutt i leppen under basketaket.

(Saken fortsetter under bildet)

RUMPA BAR:

Les også: Her går alle nakne hele sommeren.

– Men hva sier den kommende bruden?
– Vi er like lei oss begge to for at alt gikk som det gikk. Vi er like gode venner fremdeles. For oss er det viktig å fortelle denne historien offentlig, slik at ikke hele Rygge og Moss og Fredrikstad og resten av Østfold tror jeg er en overgriper eller konemishandler, sier Hans Christian Skullestad, som opprinnelig er fra Hafslund – og som er seriøs forretningsmann i en norsk grossistkjede.

Bryllup som planlagt

– Og du skal fremdeles bli smidd i hymens lenker?
– Jada, vi gifter oss i Moss 10. august, så alt går etter planen med bryllupet, det blir forhåpentligvis en fredeligere begivenhet enn alt som skjedde natt til søndag, sier en lettere beskjemmet, men fremdeles kommende brudgom ...