Nei til salg av "signalbygg"-tomtene i havna

 Slik vil et eventuelt høyhus, «signalbygg», komme til å se ut i Moss havn. I kveld får vi antakelig et politisk, flertallig nei til salg av de aktuelle tomtene. illustrasjon

Slik vil et eventuelt høyhus, «signalbygg», komme til å se ut i Moss havn. I kveld får vi antakelig et politisk, flertallig nei til salg av de aktuelle tomtene. illustrasjon

Artikkelen er over 8 år gammel

Under kveldens bystyremøte skal salget av de aktuelle «signalbygg»- tomtene på havna opp til behandling. Allerede i går var politikerne klare i sitt svar.

DEL

Både Arbeiderpartiet (Ap) og Høyre (H) er negative til salg av Stengaten 1 og 3 i havna i Moss. Som Moss Avis tidligere har omtalt, er det Kanalen Eiendom AS som er den største interessenten. Investorgruppen har planlagt å bygge et høyhus, et «signalbygg», som skal romme både hotell og andre aktiviteter.

Negative

Disse planene blir antakelig lagt på is når politikerne i kveld skal stemme over salget. Til tross for at MKEiendom anbefaler bystyret å gå inn for salg, sier nemlig både Aps Tomas Colin Archer og Høyres Tage Pettersen at de to partiene ikke ønsker å gå inn for et salg riktig ennå.
– Vi ønsker å tenke helhet, og vil ikke at noen skal slippe til før andre. Hvis man starter å bygge på havneområdet, kan disse prosjektene bli toneangivende for resten av utviklingen i havneområdet. Høyre ønsker mer planlegging og kanskje arkitektkonkurranser for utvikling av området før vi eventuelt sier ja til et salg, sier Pettersen.

Positive

Fremskrittspartiet (Frp) og Erlend Wiborg er strekt uenig. De ser ikke problemet i å selge nå.
– Politikerne har uansett siste ordet når det kommer til reguleringen av området. Derfor ser vi ikke noe problem i å selge nå. Det frigjør penger for kommunen, og området har uansett ligget brakk i 20 år. Tomtene utgjør i dag bare et utgiftspost, påpeker Wiborg.
Han mener at man i kommunen burde hatt nok av tid til planlegging tidligere.

Negative

Colin Archer og Arbeiderpartiet har imidlertid, helt uavhengig av Høyre, den samme, negative innstillingen til salg.
– Selv om det er politikerne som har det siste ordet i reguleringsplanene, vil det bli etisk feil å si ja til et salg nå, uten å ha vurdert områdets utvikling helhetlig og lagt planer for dette. Vi sier ikke nei til et høyhus, men siden det er det som helt tydelig er planen til de aktuelle kjøperne, vil vi være sikre på at vi kan stå bak slike planer før vi selger. Det vil bli helt feil å selge først, for så å si nei til planene etterpå, understreker Colin Archer.

Artikkeltags