Det er planene om å gjenreise Rabekk Museum i Melløsparken som har fått ungene og andre brukere av en av byens grønne lunger til å se rødt.

Foreløpig er det snakk om oppstarten av arbeidet med en reguleringsplan som innebærer å plassere Rabekk og en kopi av den gamle låven i Melløsparken.
 
Saken slo ned som en bombe da Moss Avis skrev om den i slutten av januar og reaksjonene har vært mange.
I forkant av dagens bystyre hadde blant annet voksne og barn fra Hundremeterskogen barnehage møtt frem for å si klart i fra hva de tenker om ideen.

- Jeg synes ikke noe om å bruke de grønne lungene som er igjen i byen til dette. Både med parkering og adkomstvei vil de ta et stort jafs av parken, mener Thea Gustavsen ved Hundremeterskogen barnehage. 

Les også: Protesterer mot museum og låve i Melløsparken

Hun synes selve debatten om hvor mange som bruker Melløsparken er lite relevant.
- Parken er en forskjønnelse av byen Moss og skal være et sted man kan gå til om man har anledning til det. Det er ikke museet, men plasseringen vi er i mot, understreker hun.
 

Vil avvente

Etter hvert som bystyrerepresentantene ankom dagens møte var foreldrerepresentant Ellen Andersen en av flere som passet på å fortelle dem hva parkens brukere tenker om museumsplanene.
- Ikke bruk av de få grønne lungene som er her i byen. Det er så mye kommersialisering av byen fra før av, var hennes budskap. 

Morten Didriksen (Ap) var blant politikerne som gikk rett inn i demonstrasjonen og som tok seg tid til å høre på innvendingene. Men han ga ingen løfter på stående fot.
- Nå får vi vente og se hva utredningen sier, var hans svar. 

Les også: Trå varsomt med parkene
 

Bør stanses

Etter at saken ble kjent har Rødt-politiker Eirik Tveiten gått ut og beklaget at han stemte for at MKE skulle lage en reguleringsplan for museum i Melløsparken. Han sto fast på sitt under dagens demonstrasjon.
- Er det flertall i bystyret for å stoppe det bør det gjøres nå, mente han. 

Motstanderne mot museumsplanene i Melløsparken har fått sin egen gruppe på facebook og dagens aksjon var initiert av Natur og Ungdom.
- Det er veldig viktig å engasjere seg i saken, sa leder for Natur og Ungdom i Østfold Andreas Haakonsen til moss-avis.no
 

Les også: Trå varsomt med parkene