Nesten folketomt folkemøte

15 av Moss' innbyggere tok turen til Samfunnssalen mandag kveld for å diskutere den nye konsesjonsavtalen for ferjesambandet mellom Moss og Horten.

15 av Moss' innbyggere tok turen til Samfunnssalen mandag kveld for å diskutere den nye konsesjonsavtalen for ferjesambandet mellom Moss og Horten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mossefolket kjente ikke sin besøkelsestid da den nye ferjekonsesjonen ble diskutert i Samfunnssalen i kveld.

DEL

- Jeg trodde salen skulle være smekk full i dag, spesielt for de som er allergikere eller som bor på Jeløy og må sjekke timetabellen til Bastø Fosen før de kjører inn til sentrum, sa Erik Roth Nilsen på gårsdagens folkemøte i samfunnssalen.

Folkemøtet som politikerne tok opp de aller fleste plassene til. For det var ikke mange av Moss' innbyggere som tok turen for å diskutere den neste konsesjonen til ferjesambandet mellom Moss og Horten. Derimot hadde de 15 innbyggerne som møtte opp noe å tilføre diskusjonen, men det var lite nytt. Støy og trafikken som kveler byen var sentrale temaer de fleste tok opp, i tillegg til miljøproblematikken.

Ferje 24 timer i døgnet

Edgar Barsjø fra Statens vegvesen åpnet kvelden og forklarte blant annet at man ikke har sett noen nedgang på trafikken over fjorden, selv om Oslofjordtunnelen har åpnet for tungtrafikk igjen. Muligheten for nattavganger, AutoPASS og flere ferjer ble også lagt fram.

Det var noe Lars Baarli, lokallagslederen i NAF, hadde meninger om.
- Jeg ser ingen konflikt ved at vi kan ta i bruk ferjene 24 timer i døgnet. Jeg vil gå så langt som å si at det burde bli aktuelt med lavere pris om nettene for nyttetransporten, som faktisk lager kø inn og ut av ferjene, foreslo han.

Han ytret også ønsket om å ha ferjer som faktisk tåler vær og vind, og at prisene ved eventuell innføring av riksregulativet for ferjetakster ikke måtte bli for høye for personbiler og ramme de som pendler over fjorden.

- Viktig arena

Initiativtaker til folkemøtet, ordfører Tage Pettersen, skulle gjerne sett at flere dukket opp til gårsdagens møte, men er fornøyd med forslagene og å få hørt mossefolkets frustrasjon vedrørende ferjesambandet.

- Jeg tror det var viktig at vi hadde dette møtet, at vi skapte en arena hvor innbyggerne følte at de kunne bidra med forslag og å gi uttrykk for den frustrasjonen de sitter inne med. Det var mange gode innspill, sa Pettersen.

Artikkeltags