Nødnummeret i Follo var nede i én og en halv time

Et lynnedslag førte til at strømmen gikk i Follo natt til torsdag. Det skapte problemer for politiets nødnummer i distriktet, som ikke fungerte som normalt før klokken 05.30 fredag morgen.

Et lynnedslag førte til at strømmen gikk i Follo natt til torsdag. Det skapte problemer for politiets nødnummer i distriktet, som ikke fungerte som normalt før klokken 05.30 fredag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiets nødnummer i Follo politidistrikt ble slått ut av en teknisk feil natt til torsdag. Ingen som prøvde å ringe 112 i den aktuelle perioden ble besvart.

DEL

Det melder NRK Østfold.

Fungerende politimester i Follo, Johan Strand Moldestad, forklarer at feilen oppsto etter at et lynnedslag førte til et strømbrudd.

– Det var når strømmen kom tilbake igjen og i forbindelse med koblingen fra reserveløsningen tilbake til vanlig nett at det oppstod en teknisk feil som gjorde at nødnummeret var nede, sier han til NRK.

Lynnedslaget var en del av uværet som også passerte over mossedistriktet. Se bilder og video fra nattens herjinger her.

Ble besvart i Oslo i stedet

Hele Follo politidistrikt ble berørt. Dette inkluderer Vestby og Hobøl kommune.

Ifølge Moldestad ble feilen oppdaget umiddelbart. Likevel tok det nøyaktig én time og 29 minutter før det ble mulig for publikum å komme igjennom på 112.

Han sier videre til NRK at politiet ikke har fått noen tilbakemeldinger på at personer ikke fikk hjelp i det aktuelle tidsrommet. Likevel innrømmer han at det kunne ha ført til kritiske situasjoner.

Etter halvannen time ble alle som ringte nødnummeret i Follo overført til Oslo politidistrikt i stedet. Ifølge NRK ble det mulig å komme gjennom til Follo politidistrikt først klokken 05.30 fredag morgen.

Artikkeltags