Ny måling gir klart borgerlig flertall i bystyret i Moss

 Høyres ordførerkandidat, Tage Pettersen, kan glede seg over at det lyser blått fra meningsmålingen i Moss og over det ganske land. Hvis dette blir resultatet, kan han innta ordførerstolen til høsten.

Høyres ordførerkandidat, Tage Pettersen, kan glede seg over at det lyser blått fra meningsmålingen i Moss og over det ganske land. Hvis dette blir resultatet, kan han innta ordførerstolen til høsten. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En fersk måling gir Moss Høyre hele 30,6 prosent. – Dette er en svært gledelig fremgang, som vi skal jobbe knallhardt for å beholde når Ap og LO starter valgkampen, sier ordførerkandidat Tage Pettersen.

DEL

Det blåser en blå vind over kongeriket for tiden og Moss kommune er intet unntak. De ferske tallene fra Sentio bekrefter målingen i Moss Avis i fjor høst, hvor Ap gikk kraftig tilbake og Høyre klart fram.

Del på Facebook

– Og hva sier du til en fremgang på over 9 prosent fra forrige valg, Tage Pettersen?
– Dette er svært hyggelige tall, som bekrefter den trenden vi ser på landsbasis. Slik sett, så var ikke dette så overraskende. Men vi ikke la denne målingen bli noen sovepute. Det gjelder å stå på fram til valgdagen.

– Ap og LO har et valgmaskineri få kan måle seg med. Hvordan skal dere holde på ledelsen?
– Heldigvis har jeg et svært motivert og entusiastisk lag fra Høyre med meg. Vi er allerede i gang med en liten kampanje og etter sommeren blir den intensivert og vi skal nok banke på noen tusen dører og legge materiell i postkassene.
 

– Og Frp får varaordføreren hvis dette holder seg?
– Vi får se an resultatet etter valget. Men jeg vil i så fall invitere alle de borgerlige partiene til et samarbeid og så får forhandlingene avgjøre hvordan vervene fordeles, sier Tage Pettersen.

Ikke gitt opp

Men Aps Tomas Colin Archer har ikke gitt opp kampen om ordførerkjedet.
– Selv om vi går tilbake med 7,3 prosent, så virker det bare motiverende.
– Jeg tror vi kan mobilisere mange velgere før valgdagen. Men vi må ut med budskapet om at Moss er en god by å bo i og vi har styringen på økonomien. Husk at de borgerlige etterlot seg et underskudd på mange millioner forrige gang de styrte.

– Og dere økte E-skatten for å komme ut av uføret?
– Det er riktig. Men det var også helt nødvendig, da. For øvrig kan vi bli bedre på alle områder. Men vi er godt i gang og Moss var den eneste bykommunen på Dagbladets liste over god eldreomsorg i forrige uke. Personlig tror jeg mange vil lytte til oss når vi presenterer vårt politiske regnskap, avslutter Toms Colin Archer.

Moss Avis vil de neste dagene presentere målinger for Vestby, Rygge og Våler.

Artikkeltags