Nytt sykehus gir de unge drømmejobb

Fra venstre: Hedda Teig Halvorsen fra Son, Camilla Simonsen Brustad fra Vestby og Ida Fæster Thom fra Rygge har alle fått jobb som traineer ved Sykehuset Østfold.

Fra venstre: Hedda Teig Halvorsen fra Son, Camilla Simonsen Brustad fra Vestby og Ida Fæster Thom fra Rygge har alle fått jobb som traineer ved Sykehuset Østfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ida fra Moss, Hedda fra Son og Camilla fra Vestby får en pangstart i arbeidslivet som sykepleiere.

DEL

Sist uke gjorde de unge kvinnene seg ferdig med sykepleierutdanningen. I går begynte de og 15 andre i 100-prosentstillinger som traineer ved Sykehuset Østfold. De «grugleder» seg litt til alvoret tar til for fullt, men først og fremst er de fornøyd.

– Veldig stas å få denne muligheten, sier Camilla Simonsen Brustad (22) fra Vestby.

– Ja, dette er en bra mulighet for nyutdannede. Og få fast, heltidsjobb rett etter studiet er ikke vanlig, så dette er luksus, smiler Ida Fæster Thom (25).

– Ja, de fleste sykepleiere må begynne arbeidslivet med å ta ekstravakter, vikariater og deltidsstillinger, forklarer Hedda Teig Halvorsen (24).

Forberedes til Kalnes

Sykehuset Østfold har hatt fire traineer i et snaut år. Nå er 18 nye rekruttert, etter at 49 søkere meldte seg.

Veldig stas å få denne muligheten

– Vi er veldig glade for at vi kunne tilby 100-prosentstillinger. Traineene går inn der bemanningskontoret ser at det ellers ville bli bruk for vikarer, sier HR-direktør Wenche Lyngholm, som lover traineene mye verdifull lærdom.

– Kalnes blir et høyteknologisk sykehus, med enerom til alle pasienter og tilrettelagt for tverrfaglige arbeidsformer. Blant annet er det unikt at psykisk helsevern er i samme bygg som fysisk helse. Og helsepersonellet får nye, avanserte og bedre muligheter til å gi gode helsetjenester til brukerne. Men ny teknologi og nye arbeidsformer krever ny kompetanse hos personellet. Derfor opprettes traineeprogrammet for sykepleiere. Traineene forberedes på moderne sykehusdrift, forklarer kommunikasjonssjef Bjørn R. Hødal.

Omvisning på Kalnes

Tirsdag ettermiddag ble de 18 traineene tatt imot av viseadministrerende direktør Irene Dahl Andersen ved Sykehuset Østfold. Andersen lovet de nytilsatte mye gøy, minnet om at det blir «opp om morran og stå på», samtidig som sykehuset ikke ønsker å slite ut «ferskingene».

– Jeg har forhørt meg litt med noen av dem som har vært traineer det siste året. De har vært veldig fornøyd. Og det virker som om det er et godt opplegg rundt oss, sa Camilla S. Brustad da traineene og pressen fikk en omvisning i deler av det nye sykehuset på Kalnes i går.

Jobber i 10 seksjoner

Seksjonsleder Gørill Lødding Myrhaugen i bemanningsavdelingen ved SØ forteller at de 18 traineene skal fordeles i 10 seksjoner ved sykehuset:

Nyre, gastro, medisinsk sengepost, korttidspost ved akuttmottaket, hjerte, lunge, kreft, nevrologi og to kirurgiske sengeposter.

– Alle traineene skal innom tre seksjoner i løpet av de to årene som traineer, forteller Myrhaugen.

LES OGSÅ: Strömstad vil bruke det nye Østfold-sykehuset

LES OGSÅ: Bygger forsterkede rom for sykelig overvekt

LES OGSÅ: Bygger for 7,5 mill. hver dag

Artikkeltags