Olav Dalåsen glemte å informere om strålingsrapport

 Venstres Sindre Westerlund-Mork gikk hardt ut mot åpningen av Nøkkeland skole. Han fikk støtte fra Anne-Siri Walle (KrF) og Caroline Haaland (Uavh.).

Venstres Sindre Westerlund-Mork gikk hardt ut mot åpningen av Nøkkeland skole. Han fikk støtte fra Anne-Siri Walle (KrF) og Caroline Haaland (Uavh.).

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Olav Dalåsen i Moss kommunale eiendomsselskap fikk en ny strålemåling av høyspenten ved Nøkkeland skole i januar. Den har han glemt å gi politikerne. Venstres Sindre Westerlund Mork mener det politiske flertallet gambler med folks helse i denne saken.

DEL

Men Ap og Høyre fant hverandre i et bredt forlik i mandagens bystyremøte og dermed blir det skoleåpning på dispensasjon. Med på dette vedtaket var også SV, Rødt og Georg Fiane (Uavh.). De ble enige om at høyspentledningen skal graves ned i løpet av to år. I mellomtiden skal det foretas hyppige målinger for å sjekke strålingen fra høyspenten og forholdene for elevene på Nøkkeland skole.

Del på Facebook

I den forbindelse fikk bystyret servert helt nye opplysninger i en hittil ukjent rapport om strålingen. Flere politikere var svært kritiske til at de folkevalgte først fikk høre om dette i møtet.

Les også: Hallvard Hansen synes det blir alt for kostbar høyspentløsning

Glemte

Før dette skjedde, var lederen i Moss kommunale eiendomsselskap, Olav Dalåsen, på talerstolen og fortalte at han hadde bestilt en ny måling av strålingen fra høyspenten ved Nøkkeland skole. Den var ferdig den 26. januar, men hadde blitt liggende på Dalsåsens kontor. Han beklaget sterkt at den ikke hadde blitt behandlet og videresendt.

Les også: Nøkkeland skole blir dyrere enn forventet


– Jeg må si jeg reagerer sterkt på at vi får høre om en ny rapport nå med betydelig høyere målinger enn tidligere, fremholdt Høyres Tage Pettersen. – Men med en tidsfrist til 2013 og hyppige målinger av strålingen, så kan vi gi dispensasjon for åpning av skolen til høsten, sa han.

Men den som gikk hardest ut i denne saken, var Venstres Sindre Westerlund-Mork.
– Det er sterkt beklagelig at vi får høre om sterkere stråling nå. I tillegg er det flere som nå snakker varmt om føre var prinsippet i denne saken. Da er det hårreisende at man konkluderer med å si ja til åpning før høyspenten er fjernet.

– Fra Venstres side vil vi ikke ta den risikoen. Hvis jeg hadde bodd på Nøkkeland, ville jeg søkt om å få barna mine inn på en annen skole. Noen vil si at dette er skremselspropaganda. Men det mener ikke jeg, sa Westerlund- Mork.

Les også: Vil åpne Nøkkeland skole uten å først fjerne høyspentledningene


Del på Facebook


Lotto?

Imidlertid mente Hanne Tollerud (Ap) noe annet.
– Fra flertallets side tar vi elevene og innbyggernes helse på alvor. Vi driver ikke en form for lotto spill med denne risikoen.

Fra Frp entret Arild Svenson talerstolen. Han erklærte seg enig med Venstre og syntes det var altfor mange usikkerhetsmomenter i saken.

KrFs Anne-Siri Walle mente at de siste målingene bekreftet at det er feil å gi dispensasjon. Dette støttet også Caroline Haaland (Uavh.).

Men flertallet med Ap, SV, Rødt, Georg Fiane og Høyre ga dispensasjon for åpning av skolen i august.

Les også: Høyre vil ha høyspentledningen i bakken før Nøkkeland skole åpner

Artikkeltags