Ombyggingen av Allaktivitetshuset ga gigantregning

Det jobbes fortsatt med å få allaktivitetshuset ferdig. foto terje holm

Det jobbes fortsatt med å få allaktivitetshuset ferdig. foto terje holm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med nytt lydstudio, bandrom, ungdomsklubb, barnehage og cafe er allaktivitetshuset en kulturell maurtue. Men ombyggingen av den gamle skolen ble en dyr affære.

DEL

Det er også rektor ved kulturskolen, Lars Jegleim, og husets leder, Terje Kinn, klar over. Men dette har ikke de vært involvert i og de er nå opptatt av å se fremover.

– I dette huset er flere hundre mennesker innom daglig. Her er det kulturelle aktiviteter, undervisning og barnehage, påpeker Jegleim.

– Og så har vi ungdomsklubb, bandrom, kino og kulturcafe, påpeker Terje Kinn. – I tillegg har vi nå fått på plass et nytt lydstudio ved å være kreative med utstyr vi har hatt på huset, forklarer han.

Anbefaler godkjenning

Men så er spørsmålet hvordan tonen blir i bystyret. For først nå kommer revisjonsrapporten for ombyggingen av Skarmyra skole til allaktivitetshus opp til politisk behandling. Det er Østfold kommunerevisjon som har laget rapporten Avslutning av investeringsprosjekt Allaktivitetshuset.

Den 30. januar i år behandlet kontrollutvalget i Moss kommune rapporten og vedtok innstillingen. Her anbefaler man bystyret å godkjenne regnskapet.

Ordfører Tage Pettersen presiserer at Moss kommunale eiendomsselskap må skjerpe sine rutiner. – Men det har de allerede gjort så vidt jeg vet, påpeker Pettersen.

Dobbelt så dyrt

For dette er historien om en ombygging som ble langt dyrere enn man så for seg i 2006. Da ble det bevilget 18 millioner til dette prosjektet. Men da byggearbeidene ble avsluttet var regningen blitt på nesten 35 millioner, nesten en dobling.

Lederen i Moss kommunale eiendomsselskap, Olav Dalåsen, forklarer at det først var snakk om en lettere oppussing av skolen. Men tilpasningen til undervisningen til Moss Voks ble vesentlig større enn opprinnelig planlagt.

I byggeregnskapet fremholder han at ombyggingen ble klassifisert som en hovedombygging med strenge krav til ventilasjon, brannsikring, alarm, sprinkling osv.

Nye rutiner

– Vi advarte om at dette ville bli rådyrt fra første stund, sier Frps varaordfører, Erlend Wiborg. Men det daværende flertallet med AP, SV og Rødt kjørte disse sakene gjennom.

– Men som styreleder i MKE vil jeg presisere at det er innført nye rutiner etter denne affæren, sier Wiborg.

Maurtue

På allaktivitetshuset er virksomhetslederne Terje Kinn, Lars Jegleim og May-Lis Skaug Rinnan opptatt av å beskrive den kulturelle maurtua huset er blitt.

– Dette stedet er et eldorado for barn og unge, påpeker May-Lis Skaug Rinnan.

– Vi har fritidsklubber tre ganger per uke. I tillegg har ferieklubben sin base her. Disse tiltakene er svært populære. I sommer hadde vi over 1600 påmeldinger. Det sier litt om behovet, avslutter May-Lis Skaug Rinnan.

Artikkeltags