Gå til sidens hovedinnhold

Omsetter for 800 millioner kroner

Artikkelen er over 7 år gammel

Investor og bonde Olav Breivik fra Hobøl har kjøpt seg inn i to industriselskaper i Rygge. Nå lover han trygge arbeidsplasser.

Det er søsterbedriftene Moss Montering og Vestby Sveis og industriservice som begge ligger i Årvoll næringspark i Rygge, som er blitt overtatt gjennom Breivik Holding. I Moss Montering får Breivik 100 prosents aksjekontroll, mens i Vestby Sveis har han kjøpt 52 prosent av aksjene.

Breivik har også overtatt 50 prosent av aksjene i industribygget i Årvollskogen 50. Aksjer er kjøpt fra Rune Arnesen og Mette Iren Schau Hageberg som også sitter i ledelsen i begge selskaper.

De to bedriftene som gir jobber til 23 personer, har slitt kraftig det siste året. Så vel omsetning som inntjening har gått sterkt tilbake. Samlet omsetning var i fjor på 32 millioner kroner.

Ønsket Breivik

– Vi henvendte oss til Olav Breivik fordi vi mente han var den beste til å ta bedriftene videre. Vi trengte et tungt og solid eierskap og et friskt pust, sier Rune Arnesen og Mette Iren Schau Hageberg.

Det er Olav Breiviks høyre hånd, Jens Mellquist, som i tiden fremover skal være hands on på virksomhetene. Hans budskap på allmøtet for de ansatte i går, var å øke omsetningen til et nivå som gjør det mulig å tjene penger. Mellquist lovte også et langsiktig eierskap noe som ble godt mottatt av de ansatte.

800 millioner

Olav Breivik er kjent for å snu dårlige bedrifter til pengemaskiner. Gjennom konsernet Breivik Holding eier han virksomheter som Bilbutikk 1, tre Maxbo byggevareutsalg, Ringvoll Klinikken mm. Han er også tungt inne i eiendom, landbruk og skogbruk.

I alt kan Breivik Holding skilte med en omsetning på over 800 millioner kroner.

Hva Breivik har betalt for selskapene er ikke kjent.