Ønsker beboerne i Bankveien velkommen

Nye omsorgsboliger i Bankveien.

Nye omsorgsboliger i Bankveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Vi bør ønske de nye beboerne i omsorgsboligene i Bankveien velkommen til Halmstad!

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det sa Ole Gjølberg (Ap) da et enstemmig Rygge kommunestyre viftet med det grønne flagget for det som har vært et svært omstridt prosjekt: fem omsorgsboliger for personer med psykiatri- og rusproblematikk, etablert på skrå over gata for Halmstad barnehage.

Da saken var til behandling forrige gang, ble det påpekt at informasjonen til nabolaget var altfor dårlig. Siden den gang er det utarbeidet en ny prosjektbeskrivelse og en risiko- og sårbarhetsanalyse.

- Nå beskrives kun personer med lettere lidelser. De som sliter aller tyngst, skal ikke bo i Bankveien. Og jeg opplever at vi har en god dialog med naboene, sa kommunalsjef Sigrun Svartedal til Moss Avis i går.

Det er heller sånn at Rygge kommune bør legge vekt på å ruste opp nabolaget til de nye boligene. For der ser det ikke pent ut

Les også: Barnehage kan få tunge rusmisbrukere som naboer

Les også: Skal ikke være «hjemme-alene-fest»

Sterk bekymring

I kommunstyrets møte ble to brev referert - ett fra eierne av og daglig leder i Halmstad barnehage, ett fra foreldrerådet i barnehagen. I begge uttrykkes det sterk bekymring for barnas sikkerhet. I brevet fra eierne vises det til at det allerede har vært slåsskamp utenfor omsorgsboligene med bråk og trusler.

Men de folkevalgte legger størst vekt på hensynet til en gruppe personer med særlige og helt spesielle behov. Både Erik Szkutak (Frp), Finn A. Jensen (KrF), Jon Aga (SV), Finn-Erik Blakstad (V) og Else Margrethe Halvorsen (H) påpekte at dette handler om et helt nødvendig og ønsket tiltak.

Og Ole Gjølberg, som er oppvokst på Halmstad, ønsker altså de nye beboerne velkommen.
- Det er heller sånn at Rygge kommune bør legge vekt på å ruste opp nabolaget til de nye boligene. For der ser det ikke pent ut, sa han.

Les også: Naboene fikk fyre løs mot kommunen på folkemøtet

Artikkeltags