Ønsker utvidet skjenketid hjertelig velkommen til Moss

Etter mange år på dette stedet må Moss Taxi flytte.

Etter mange år på dette stedet må Moss Taxi flytte. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Taxinæringen i Moss heier på FrP og H dersom det skulle bli ”skjenke-krig” i Østfold, og ønsker en ny utvidet skjenketid hjertelig velkommen.

DEL

- Absolutt. Jeg ønsker lengre skjenketider hjertelig velkommen tilbake. Både for meg selv og min næring, for utestestedene og for innbyggerne i Moss, sier daglig leder i Moss Taxi, Tom Erik Lund til moss-avis.no.

I dagens avis kan man lese at Moss Frp og Høyre er klare til å møte en skjenkekrig i fylket, for ikke å bli hengende etter Fredrikstad og Sarpsborg.
- Jeg er 110 prosent enig i at Moss må utvide skjenketiden hvis de andre byene gjør dette. Alt annet vil være konkurransevridning for bransjen. Og som natteravn ser jeg at det er dødt i byen med unntak av et par steder. Husk også at det er kort vei til Oslo og tilbudet der lokker, sier Tage Pettersen (H). 

Åpningstidene ødela bylivet 

- Lengre skjenketid vil forhåpentligvis føre til at det blir litt mer folk ute på byen igjen. Og det vil selvfølgelig kunne ha en positiv virkning for oss, ved at det kan bli mer kjøring, sier Tom Erik Lund torsdag morgen.

Noen umiddelbar og stor oppsving i antall turer, har han imidlertid ingen tro på.
- Nei, vi får vente og se hva som skjer, men de åpningstidene som er nå har mer eller mindre ødelagt bylivet vi har hatt. Dessverre. Men det er lov å håpe at lengre skjenketider kan få en slags snu-virkning.

- Dersom det skulle bli en oppsving. Hvordan ser du på utfordringene i forhold til drosjekøer og bråk?
- Det skal ikke bli noen utfordring sånn sett. Vi er vant med lange køer og mye folk fra tidligere. Når det gjelder bråk på byen, så er det, slik jeg ser det, mer sesongbetont enn avhengig av skjenketidene, sier han og utdyper;
- Vi opplever nok litt mer bråk rundt julebordsesongen og om sommeren, når folk henger litt lenger igjen i byen etter stengetid. Men vi har ikke noen statistikk på dette, så det finnes nok ikke noe fasitsvar.

Les også: Utestedet Komma konkurs igjen

Lite bråk

Lund mener uansett at det har vært lite bråk i Moss generelt. Uavhengig av tidlig eller sen stengetid.
- Man skulle kanskje tro at det ville blitt mer, når alle skal hjem samtidig i stedet for fordelt over lengre tid, men det har ikke vi sett noe til. Det har i grunn ikke vært noen særlig endring. Om dét var politikernes motiv for å stenge tidligere, at det skulle bli mindre bråk i byen, så har ikke det hatt noen virkning. Nei, vi ser gjerne at det blir utvidet skjenketid, avslutter den daglige lederen i Moss Taxi.

Les også: FrP og H vil skjenke lenger i Moss

Les også: FrP og H vil skjenke lenger i Moss

Les også: Bystyret i Moss vedtok innskrenket skjenketid

Artikkeltags